Som fader, så søn

Nordkoreas friskbagte leder, Kim Jong-un, er nu i slutningen af andet regeringsår. I løbet af disse to år, har han fulgt sin fars fodspor både på ondt og godt. Ét sted hvor familien virkelig brænder igennem, er i deres passion for sport. Det bliver dog svært at hamle op med Kim Jong-il’s første og sidste golfpræsentation, som lød på 11 hole-in-ones på 18 huller.

Du kan derimod se frem til at høre om Kim Jong-un’s bedrifter, når han første gang på ski lander en decuple cork 2160 – helt clean. Kim Jong-un har nemlig, i slutningen af sidste år, løftet sløret for Nordkoreas kommende super skiområde, der angiveligt vil byde på over 100 kilometer skiløjper.

Her ses Kim Jong-un, ved et af hans besøg på skiområdet.
Her ses Kim Jong-un ved et af hans besøg på skiområdet.

Myth or fact?

Der har hersket tvivl, om hvorvidt dette ville finde sted eller om det var for at provokere Sydkorea. Sydkorea skal nemlig i 2018 være vært for vinterolympiaden, derfor udbygges skiområdet i værtsbyen PyeongChang.

Tvivlen er dog kommet til livs i takt med, at billeder af nedrevne skovstriber og bygningsarbejde dukker op på internettet.

Udklip
Efter mindre end ét år, ser projektet allerede lovende ud.

Meget kan man sige om Nordkorea, men man må give dem, at de formår at få arbejdet udført.

Pak tasken, vi skal til Nordkorea!

Hvis du kunne sætte din etik på standby, ville jeg sågar vove at påstå, at Nordkorea vil kunne indtage en fin rangering på din bucketlist for skiområder.

Nu venter vi bare på Sydkoreas bud.