
Rigtige mænd er ikke bange for at gå i skiskole
“Jamen, jeg kan jo sagtens finde ud af at stå på ski?”
Sådan lyder svaret, når jeg spørger en af mine kammerater, om han har lyst til at booke en skiinstruktør sammen med mig.
Det er ikke et svar, der overrasker mig, men ikke desto mindre et svar, der frustrerer mig en smule.
Der er nemlig rigtig mange, der har fået et forkert indtryk af, hvad skiskole er, muligvis grundet det drøje suffix “skole”. Dét eller nogle jævnt til meget traumatiserende dage i skiskolen som 7-årig, hvor mor og far frivilligt har efterladt én hos en fremmede skilærer, da de selv vil ud og stå på ski.
Uanset årsagen, så skal jeg nok få gjort opgør med skrøner og traumatiske minder ved at forklare, hvorfor rigtige mænd (og kvinder) ikke er bange for at gå i skiskole.
Lap hullerne
Ligesom bilen skal til tjek regelmæssigt, så man ved, at den kører ordentligt, bør du også sætte dit skiløb til eftersyn fra tid til anden. Du vil nemlig undtagelsesløst udvikle en masse vaner, både på godt og ondt, når du står på ski uden instruktør. Derfor kan det være en god idé, metaforisk set, at få tjekket olien på sit skiløb.
Heraf har jeg af egen erfaring draget nytte af det hér eftersyn. Selvom det bider lidt, at få tillagt titlen som “dancing queen”, så lærer man hurtigt, at der skal afstand mellem benene og at sammenklistrede knæ er en skiteknik der tillæges ABBAs hjemland og storhedstid. Når først man har bidt æren i sig, får man hurtigt rettet op på de småfejl, der måtte være.

Billede t.v.: Ola Matsson
Prøv noget nyt
Uanset om du vil lære at tæve igennem den dybe sne, spinne dobbelt cork 720 eller ski-twiste som Hansi Hinterseer, så lærer du det bedst gennem en underviser, der har styr på både teknikken, sikkerheden og vigtigst af alt: Den gode stemning.

En skiskole vil typisk have en bred vifte af undervisere, der alle har en specialiseret kundskab inden for visse aspekter af skiløb.
Lær bjerget at kende
Når du kører med en instruktør/guide, vil du ofte
kunne drage fordel af deres viden om bjerget og den sne, der ligger på det.
Navnligt i freeride verden kan lokale instruktører og alpinguider vise dig de sjoveste og mest sikre områder på bjerget. Deres viden om sne- og vejrforhold samt deres kendskab til bjerget, vil give dig en helt anden oplevelse end, hvad den almene skiløber får.
Personligt har jeg mange gange kunne pløje med fuld fart ud over tykt bedækkede lavinespærrere for mange meter senere at lande i den meterdybe sne uden frygt for laviner eller dårligt sporvalg. Dette udelukkende fordi, at mine kollegaer har uddannet sig til at læse og forstå terrænet både på sne og på underlag.

Billede: Alex Grechman
Mød nye venner (og søde piger)
“Godt selskab, godt humør og massere af fart over feltet.”
Sådan lyder opskriften på mange af verdens god ting, bl.a. Far til fire film, nytårsaftener og i høj grad også skiskole.

Humøret på et skihold stiger hurtigt til vejrs, når først, der er blevet slået hul på isen. Trods alt har alle på holdet ét til fælles: De vil alle være bedre skiløbere.
Det betyder for det første, at du altid får en highfive, når du besejrer en pukkelpist eller lander et sejt trick. Ofte får du endda venner, som hellere end gerne vil stå bjerget tyndt med dig, når undervisningen er ovre. Måske endda mens I øver, det I har lært tidligere under undervisningen.
Fald i snak med pigerne
Og når du sidst på dagen står på après-ski baren med en iskold øl i hånden, behøver du ikke at fyre en kikset scorereplik af for at kunne snakke med den søde pige ved baren. Du fik jo hendes nummer tidligere på dagen, da I havde undervisning. Sådan har det i hvert fald fungeret siden 90’erne 😉
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LecUzingKv8[/youtube]

Martin
Leave a Reply Cancel reply
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.