For at forstå hvad rocker ski er og hvad det gør ved skiene skal vi forstå på hvilke måder en ski kan opbygges.

Køb dine rocker ski her

Den mest anvendte opbygning er ski er den som den traditionelle carving ski. Det er en ski med camber. En ski med camber har en anelse opadvendt kurve med top i midten. Det giver god kontrol og svingoptimering på pisten.

En cambered ski ser således ud:

ski, camber, freeride, offpiste, park

En rocker ski er den diametrale modsætning. Rocker kaldes også reverse camber. Det betyder at i stedet for at have en opadvendt kurve, har skien en nedadvendt kurve med bund i midten. Rocker giver dermed bedre flydeevne i den dybe sne, da enderne på skien vender opad og derved ikke skærer ned i sneen som en cambered ski vil gøre. Det gør at rocker tit er den foretrukne teknologi til freeride, backcountry ski.

(Vores tip: Armada laver superfede Rocker ski. Deres populære offpiste ski kan købes her.)

En rocker ski ser således ud:

ski, rocker, offpiste, freeride, freeskiing

Dette gør dog ikke at alle ski er enten eller, der findes utallige eksempler på at ski kan have blandet teknologien. En ski kan sagtens have en flad eller cambered bagende og en rocker forende. Alt efter hvad producenten føler giver den bedste kontrol, hvor producenten ønsker at skien skal performe bedst. Der findes også forskellig slags rocker.

Rocker kan starte helt inde ved centerpoint på skien, eller det kan starte 20-30 cm fra enderne. Alt dette giver forskellig ydeevne i både pudder og på præparerede pister. Denne korte guide burde dog give dig en mulighed for bedre at kunne vælge freeride ski næste gang der skal investeres i nye ski.

Læs vores komplette guide til køb af ski her.