Tidligere i år lancerede Rossignol deres nye store satsning, allmountain skien Rossignol Soul 7. Udover denne ski og resten af deres freeride ski, som har fået en gevaldig overhaling og er blevet skarpt opdateret har de også udviklet en ny linie af freeride skitøvler.

Eksklusivt kig bag scenen

Jeg har fået lov til at tage et kig på teknologien og muligheder med i de nye Rossignol Alltrack skistøvler. Rossignol Alltrack kommer med flex fra 90 – 130 og har en bredde på enten 100 eller 102 mm.

Kom bag om Alltrack støvlen

Her får du bagmændendes forklaring og introduktion til Rossignol Alltrack – Samtidig kan nyde fantastisk skiløb fra bl.a. Kye Peterson.

To års udvikling

I over to år har Rossignol og lederen af deres skistøvle afdeling, Giuseppe Garbujo, arbejdet på at udvikle deres Rossignol Alltrack skistøvler. Skistøvlerne er udviklet, så de bedst muligt passer til foden og skaber det mest muligt fit, samtidigt med at støvlerne reagerer hurtigt, præcist og kraftfuldt, når det er ønsket.

Skistøvle Rossignol Alltrack pro 130
Rossignol Alltrack Pro 130

Allmountain skistøvle

Rossignol Alltrack har trukket på erfaringerne fra Rossignols World Cup afdeling og har alle styrkerne fra en piste skistøvle; fire spænder, reaktionsstærk, bagstøtte og support. Disse styrker er kombineret med egenskaberne fra en freeride skistøvle; Hike-mode, anti-slip såle og gummi hælstykker.

Rossignol Alltrack – Sneak Peak

Sensor grid

Den helt store nyhed i de nye Alltrack skistøvler er det nye Sensor Grid system, som er udviklet for at støvlen tilpasser sig foden bedst mulig og for at give dig en fornem fornemmelse for sneen og skiene. Med Sensor Grid har Rossignol kunne sænke vægten på skistøvlerne, samtidigt med at de har fastholdt skistøvlens styrke, så du ikke skal gå på kompromis med din downhill performance.

Andre spændende features

Støvlen er gennemtænkt og har et virvar et specialkonstruerede detaljer, for at øge din fods velvære og performance på- og udenfor pisten.

Easy Entry

Omkring ankelledet ligger der et mere fleksibelt materiale, som gør det nemmere og mere behageligt at træde ind og ud af skistøvlen

Diagonal buckles

Rossignols patenterede system med diagonale spænder giver en mere naturlig stramning omkring foden og holder effektivt din hæl på plads inde i skistøvlen.

Hike mode

Som det ses i videoerne, kan du hurtigt og effektivt skifte over til hike mode, når du skal ud og gå randonné eller bootpacke op til frisk puddersne.

Anti-slip sole

For at forhindre at du glider på stenfyldte sektioner har alle Alltrack støvler en gummi anti-slip sål, som holder dig fast på selv glatte klipper. Også mellem tå- og hælstykket dækker gummimaterialet støvlen.

Hike rossignol alltrack
Hike mode på Rossignol Alltrack

Inderstøvlen

Der er heller ikke blevet sparet på teknologien til inderstøvlen. Udfra konceptet at “Alt starter med foden” har Rossignol udviklet en inderstøvle, som giver et tight og støttende fit omkring foden. Inderstøvlen er lavet med isoleringen fra Thinsulate.

Opbygget omkring 4 zoner:

  1. Support zone
  2. Wrapping zone
  3. Comfort zone
  4. Mobility zone

Hver især hjælper disse zoner til at skabe et tight fit, som er behageligt, men stadig giver en stærk performance og hurtig kraftoverførsel fra fod til skistøvle.

Altrack skistøvle

Spændende ny satsning fra Rossignol

Det bliver interessant at se, om Rossignol kan tage konkurrencen op med Salomon, som også har satset stort på det voksende marked for sidecountry skiere. De er i hvert fald godt på vej med relanceringen af deres freeride ski og de nye Alltrack støvler, som ser ud til at kombinere det bedste fra skarp performance på pisten med freeride egenskaber.

Jeg glæder mig i hvert fald til at teste Rossignol Alltrack skistøvler.