Da jeg drog på juleferie i Damüls med familien forlod jeg et mere grønt end hvidt St. Anton. Og Damüls var ikke bedre. Førstedagen var der ikke andet end to pister åbne. Dagen efter jul pissede regnen ned hele dagen. På 2. juledag var regnen blevet afløst af sne og vi vågnede op til 15 cm sne nede i dalen. Gode tegn for forholdene i St. Anton og jeg blev bestemt ikke skuffet, da jeg vendte tilbage og kom op på bjerget.

Pudder st anton 4

Foto: Troelsiversen.com

I den sidste uge har vi nærmest ikke lavet andet end at køre urørt pudder. Det store snefald blev ledsaget af arktiske temperaturer, som sørgede for at sneen var i exceptionel kvalitet. Helt let, helt tør og meget meget kold. Face shots var en garanti på hvert run. Mere kan man næsten ikke bede om.

IMG_4018

Vi udnyttede det på bedste vis med bell-to-bell skiing og gode hold. Madpakken blev spist i liften og pauser var forbeholdt liftkøerne. Bedre kan det næsten ikke blive.

Pudder-offpiste-abs-rygsæk

Foto: Rossco Mac / Chalet Rafalt

Pudder st anton 2

Så godt som det bliver

2014 har på mange måder været et anstrengende projekt, hvis man som jeg er vild med pudder og dybe sving. I St. Anton har det ikke ligefrem væltet ned med sne. Året kunne dog ikke være sluttet bedre. Himlen klarede op og gav frit lejde til at køre alle de klassiske runs, som nu var i god form og fyldt med dyb dyb dyb sne.

Pudder st anton 1

Foto: Rossco Mac / Chalet Rafalt

2014 sluttede med et højdepunkt. 2015 startede med en åben schindlerlift og masser af folk liggende hjemme under dynerne. Vi fik lov til at udforske og sætte spor i nogle af liftens stejlere linier. Jeg håber virkelig at 1. januar var et tegn på, hvordan resten af 2015 bliver.

Schindler-1

Foto: Bjørn Ström