Denne video giver et rigtigt indblik i, hvordan skipatruljen sikrer bjergsider for lavinefare. Der findes dog mange måde at sikre for laviner. Metoden som de bruger i videoen, med at skyde med kanoner, er nok en af de mere “underholdende”. Skipatruljen kan også stå for at bombe bjergsider fra helikopter, lave ski cuts eller der kan være opstillede kanoner.

Lavine

Sikret offpiste

Uanset metoden er det dog et super vigtigt værktøj for ethvert skiområde. Det sikrer pister som ligger under ustabile bjergsider og gør livet sjovere for os offpiste skiløbere, så de kan åbne flere lifter og vi kan køre på sikrede bjergsider og have det sjovt i offpisten.

Men husk, at bare fordi at en bjergside er blevet sikret er det stadig ikke ufarligt at køre offpiste. Sørg altid at have styr på dit lavineudstyr og vær klar over hvordan du skal bruge det i tilfælde af en nødsituation.

Alyeska skipatrulje

Sprængning af kæmpe lavine i Whistler Backcountry

Skipatruljen i Whistler starter med 2 kg sprængstof en af de største laviner fanget på film.

Russiske soldater starter enorm lavine

En efterhånden næsten legendarisk video af russiske soldater, som skyder med artilleri og starter en kæmpemæssig lavine, der løber hele vejen ned af bjerget og når de russiske soldater.

Offpiste er det sjoveste, men pas på dig selv. Laviner er ikke for sjov, men tager du dig dine forholdsregler skal du nok klare den.