På sæson i Whistler

Lad os starte med en kort introduktion. Vi er 4 gutter der grundet 3 år i gymnasiet har været begrænset til ca. 3-4 uger på ski om året. Det er slet ikke nok, så derfor har vi i år besluttet os for at tage på sæson i Canada. Jeg hedder Mads, og med mig er min bror Mathias og vores 2 venner Simon og Rasmus. Vi har alle stået på ski siden vi var helt små, og har en stor passion for sporten. Måske især freestyleskiing.

Destinationen hedder Whistler og afrejsedatoen er den 29. November. Hjemrejsedato 29. Maj.

frontflip mads

Om to uger befinder vi os altså i det Canadiske, hvor sneen forhåbentligvis er i gang med at lægge sig meterhøjt på tagene. Det er selvfølgelig et drømmescenarie, men mon ikke muligheden er der? Efter hvad man hører derovre fra, burde det ikke være helt umuligt. Bjerget er allerede åbnet derovre, og der bliver lovet 1-2 m sne fra tirsdag til torsdag. La Nina is back! Helt i orden.

Desværre bliver der nok ikke tid til så meget sjov, når vi endelig kommer derover. Der er nemlig lige et par praktiske ting der skal ordnes først. De underordnede ting som fx lejlighed og job er ikke helt på plads endnu. Det er flybilletter og liftkort til gengæld, og det er jo også det vigtigste. Måden man kommer derover og måden man kommer op på bjerget.

Der er desværre et problem ved at finde lejligheder hjemme fra Danmark: Man skal være 21 og ansvarlig. Ifølge udlejerne går skibumser og ansvarlighed ikke så tit hånd i hånd. Derudover vil de gerne have at man ser på lejligheden før man lejer den. Det er vanskeligt når man bor i Danmark. Det med job og lejlighed tager vi altså lidt som det kommer.

Mads @ Jib arena

Indtil videre har jeg ikke så mange gode råd, men et par stykker har jeg da:

• Hvis du skal have job er arbejdstilladelse et must i Canada. Den canadiske ambassades hjemmeside kan godt være lidt rodet, så her er linket til arbejdstilladelse for danske statsborgere: http://www.canadainternational.gc.ca/denmark-danemark/experience_canada_experience/application_guide-guide_demande.aspx

• Flybilletter: Køb dem tidligt. Det bliver kun dyrere og mere besværligt, men det siger jo sig selv.

• Det vigtigste tror jeg er at have kontakter derovre. Hvis du ikke har det, så få nogen. Ellers er det i hvert fald svært at få styr på noget hjemmefra.

Følg med her på freeskiing.dk for at se updates, film og billeder derovre fra. Nedenunder kan i se et edit fra Jib Arena sidste år.