Sidste vinter blev der for alvor åbnet op for kampen om markedet for alpinbindinger med randonnéfunktion. Det skete da Salomon og Atomic offentliggjorde deres Guardian og Tracker bindinger. Det er samme binding, med forskellige navne. Til næste år vil Rossignol også bruge den samme teknologi til en binding under navnet LOOK.

Salomon guardian binding

Salomon Guardian bindingen fra sidste og kommende sæson.

Bindingen fra Rossignol/LOOK vil blive sat til salg til efteråret 2013, altså om ca. et års tid. Simon Sjöberg, som er ansvarlig for Salomon i Sverige og Norge, siger:

At udvikle gode og sikre produkter er meget dyrt. Vi har en meget god afdeling for bindinger, som blandt andet har produceret vores touringbinding “The Guardian”. For både Amer Sports (Salomon og Atomic, red.) og Rossignol er samarbejdet et godt udgangspunkt for fortsat at kunne udvikle og tilbyde produkter til dedikerede skiløbere.

Samtidigt har Amer Sports og Rossignol offentliggjort at de kommer til at bruge samme navn til deres skistøvler. WTR er en ny teknologi, som er tilpasset freeride og freetouring, som vil kunne findes på sålerne og er koblet til ISO 9523 touringstandard. Skistøvlerne har blandt andet fået faste kontaktzoner og passer sammen med de nye LOOK XM-bindinger.

Kilde: www.freeride.se