Ved at bruge lidt sund fornuft og omtanke, kan man undgå at få stjålet sine ski eller snowboard. Især på østrigske skiområder, hvor apres ski festerne foregår lige omkring og på pisterne er stjålent skiudstyr et stort problem. Og danske skiturister valfarter til de østrigske skiområder fordi hyggen og stemningen på bjerget og i byen er helt speciel.

krazy kangaruh apres ski

Klassisk apresski i St. Anton am Arlberg – Krazy Kanguruh!

Der er dog nogle nemme metoder, som man kan bruge til at undgå at få stjålet sine ski.

Undgå stjålne ski #1

En af de mest effektive metoder og den mest klassiske er at “bytte ski”. Ved at bytte ski, tager dig og en kammerat hver en af hinandens ski og sætter dermed to forskellige ski sammen. Placer herefter jeres to nye “par” et stykke fra hinanden. Denne metode har i tidens løb reddet rigtigt mange ski. Placer dog ikke jeres nye “par” for tæt på hinanden, så mister metoden sin gavnende effekt.

Undgå stjålne ski #2

Skilås icetoolsEn anden måde er at købe en skilås. En skilås gør det muligt at låse sine ski sammen med et skistativ eller et par andre ski. Det er uden tvivl den mest effektive metode til at sikre sine ski til apresski. Det er ikke længere dyrt at købe en skilås. Icetools laver gode skilåse, som kan købes hos Blacksnow.dk for 150kr.

Undgå stjålne ski #3

En tredje måde, hvorpå man kan undgå at få stjålet sine ski, fungerer lidt ala. den første metode. Her “skiller man ski ad”, dvs. man placerer sine ski to forskellige steder i området omkring apresski festen. Metoden fungerer rigtigt godt, men er også mere satset da det kan være sværere at finde en enkelt ski fremfor et par. Tilgengæld fungerer denne metode også hvis du ankommer til apresski alene.

Apresski er noget af det sjoveste i verden. Efter en god dag på ski er det fantastisk at kunne fejre det hele med en god fest. Den gode stemning kan dog hurtigt blive ødelagt, hvis man kommer ud og ser at ens ski er blevet stjålet til apresski.