Onsdag d. 26. november åbner Danish Adventure Film Festival (D.A.F.F.) dørene op for tre ugers eventyr på det store lærred rundt i de danske biografsale, hvor danskerne kan få et indblik i og inspiration til, hvordan man kan udfordre sig selv og teste sine grænser.

D.A.F.F

Danish Adventure Film Festival er med sine 18 år på bagen ikke bare Danmarks men også Europas ældste adventure filmfestival. Festivalen er skabt af en række af Danmarks mest erfarne eventyrer ud fra drømmen om at bringe nogle af de oplevelser med hjem, som ellers kun er forbeholdt de få dedikerede eventyrere. D.A.F.F. er for alle, der elsker naturen, adrenalinrushet, spændingen, adventuresporten, flotte billeder og ikke mindst en god fortælling. Både for dem som selv opsøger eventyret, men også for alle andre, der drømmer om at tage af sted eller bare søger inspiration igennem de mange film.

Sweetgrass

Årets program byder således på 33 adventurefilm indenfor kategorierne Eventyr, Kajak & Surf, Klatring, Løb, Mountaineering, Mountainbike, Urban samt Ski & Snowboard. I år kan festivalen præsentere rekordmange danske film, hvoraf mange af dem har premiere på festivalen. De i alt 14 danske adventurefilm er et stærkt bevis på, at eventyret lever i bedste velgående hos os danskere.

Masser af ski på programmet

Festivalen kan igen i år præsentere et stort skiprogram, som opvarmning til årets skisæson. Teton Gravity Research præsenterer to store film. Skifilmen ”Almost ablaze” som er en global skiodyssé med tidens største superstars på både ski og snowboard, hvor man kan følge hver atlet skubbe deres grænser til det yderste. Filmen tager dig ud over grænserne på, hvad du troede var muligt på ski, og lader dig opleve en tilstand af væren og et niveau af spænding, hvor ét forkert skridt vil resultere i totalt kaos. Det er absolut ikke uden grund, at filmen netop er kåret som årets bedste skifilm på ISF3-filmfestivalen.

Og lidt snowboard

TGR deltager også med et af årets bedste snowboarding film ”Jeremy Jones’ Higher” som handler om den 10 gange “Big Mountain Rider of the Year”-vinder. Higher er den sidste i triologien om Jeremy Jones’ vilde eventyr i sneen og filmen skildrer Jones’ snowboardrejse fra vandreture på Cape Cod Jailhouse Hill som barn til at akkumulere flere generationers visdom og ekspertise omkring at trives og overleve i vinterens ødemark

Days-of-my-youth

Red Bull præsenterer også en af årets skifilm, som skildrer livet på plankerne og hvordan det er når man dedikerer sit liv til skisporten og pisterne hvor farer, udfordringer og glæder er med i pakken, man køber. I denne film kommer du helt tæt på nogle af verdens bedste og mest passionerede skiløbere og deres uendelige søgen på nye udfordringer i bjergene. Vi følger dem gennem to år, hvor de konstant udfordrer sig selv og hinanden, overskrider grænser med nye tricks og hele tiden må redefinere deres egen, og ikke mindst omverdens, opfattelse af, hvad der er muligt på ski. Filmen var en af de helt store vindere til årets IFS3 prisshow, hvor filmen vandt for både bedste ”Big Mountain film”, bedste scene og bedste mandlige sekvens.

”AFTERGLOW” – Natski og farveeksplosion i ét

Festivalen viser også den prisvindende kortfilm Afterglow, som netop har vundet priserne for bedste kortfilm og bedste cinematografi på den international anerkendte skifilmfestival IF3!

Afterglow er uden tvivl én af de mest revolutionerende og filmisk eksperimenterende skifilm, der nogensinde er lavet. Filmen, som er 10 minutter lang, er som den første i genren optaget udelukkende om natten. En helt igennem usædvanlig betagende film, hvor optagelser har været alt andet end rutine.

Teknikken bag filmen har nået nye højder og alle skiløbere er klædt i LED-besat skitøj, hvilket giver et helt fantastisk billede når de pløjer gennem den kridhvide puddersne. Instruktøren bag filmen er Nick Waggoner, som var med på Danish Adventure Film Festival sidste år med filmen ”Valhalla”, der vandt ”Den filmiske pris”.

Afterglow er et helt klart ‘must-see’, der åbner op for en hel ny måde at opleve skiløb – og er bestemt værd at opleve på det store lærred!

Stærkeste program nogensinde

Aldrig før har der været leveret så stort og stærkt et program. Se det fulde program og se trailers på adventurefilmfestival.dk.

Download 2014-programmet

Opgradering i Aarhus og Odense!

Som noget nyt udvider festivalen i år programmet i de større danske byer, så både Aarhus og Odense viser over 20 film i hver by.

D.A.F.F. 2014 finder sted på følgende datoer:

• København (Cinemateket) d. 26.-30. november

• Aarhus (Øst for Paradis) d. 4.-7. december

• Odense (Cafébiografen) d. 11.-14. december

D.A.F.F. arrangeres i samarbejde med magasinerne Outdoor Training, LøbeMagasinet, Skimagasinet Pist n’ Powder og Det Danske Filminstitut. Partnere på årets festival er desuden Friluftsland, National Geographic og Head.

Vi glæder os meget til at åbne dørene op for festivalen og ser frem til, at danskerne kan få et skud adrenalin på det store lærred.

Velkommen til eventyret!