180

180 er det mest simple spin, 180 er et godt trick til at starte med at få følelsen for at lande baglæns. Det er en meget grundlæggende teknik der er god at lære, hvis du senere ønsker at lave 540, og andre tricks med baglænslanding. Bliv ved med at lege med tricket på pisten, og til sidst vil hele bevægelsen være naturlig.

Lær at lave 180

180 er det mest simple spin, 180 er et godt trick til at starte med at få følelsen for at lande baglæns. Det er vigtigt at du finder den mest naturlig rotations vej, største delen af folk spiner mod uret (mod venstre), men det er ikke sikkert at dette gælder for dig. Du finder hurtigt ud af hvilken retning der er mest naturlig for dig. Gør det eventuelt ved at stå på jorden uden ski, sæt af og spin igennem, og find ud af hvilken vej der giver dig det mest kontrollerede spin.

Den nemmeste måde at øve 180 på, er ved at øve det på pisten. Gør det hver gang du står stille og når du er i fart på pisten, på den måde lærer du hurtigt at få et godt spin, derudover lærer du at lande baglæns. Til sidst bliver det fuldstændig naturligt at lande baglæns, derefter skal der ikke meget til at overføre det til kickeren. Start med en mindre kicker og derefter gå “huge”.

Selve teknikken

Kør mod kickeren med moderat fart, lav et pop med kroppen, dvs. at du går lidt ned i knæene og trykker igennem, så du får et godt afsæt fra kickeren. Hvis du spinner mod venstre, skal du kikke over din højre skulder, for at kunne se hvor du lander. Kør din højre arm ned mod venstre side, for at få ekstra spin. Jeg vil ikke gå mere i dybden med selve teknikken i 180, det viser Andreas Håtveit meget godt i klippet.

Leave a Reply

Required fields are marked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.