360

360 er et vigtigt “basis” trick at kunne, eftersom at den kan laves på stort set alle hop, plus at den er utrolig fed at gøre stor. Det er også det trick der gør at man virkelig kommer i gang.

Når man første gang sætter en 360, så er det som om at ens frygt rykker sig, og man tør pludselig at lave mere avancerede tricks.

Herunder kan du se en videoguide til at lære freestyletricket 360 på ski. En af danmarks førende freestyler og freerider Nikolaj Vang, guider dig igennem til at lande din første 360 på ski. Under videoen vil du kunne læse en længere beskrivelse af at lære en 360 på ski.

Step by Step

1. Når du forsøger en 360 for første gang, vil jeg helt klart anbefale dig, at prøve det på en lille kicker, der er så flad så mulig. Prøv hoppet nogle gange, og find ud af om din “airtime” slår til. I starten er det en god idé at udgå grab, men koncentrer dig hellere om selve spinet. Inden du går i gang med at lave 360, vil jeg anbefale at du uden problem kan lave  180 på pisten. Du kan også prøve at lave 360 uden ski på, og bare med skistøvlerne på. Find ud af hvilken rotations retning der er mest naturlig for dig.

2. Kør mod kickeren med blikket rettet mod kickeren. Sørg for at have lidt bredde i mellem skiene, så du kan skabe en ekstra god rotation. Start rotationen ved at spine med armene og lad hovedet følge med rotations retningen. Forsøg at holde blikket mod horisonten, hvis du kigger for meget op vil du lande for meget på bagenden på skiene, og kigger du for langt ned foran dig, vil du lande for meget ind over skiene og falde forover.

3. Nu er det vigtigt at du holder gang i rotationen ved at kigge om aksen, og søge efter landingen med blikket. Så snart du ser landingen skal du afgøre om du måske tage benene op mod kroppen for at komme hele vejen rundt, eller om du har god tid. Sørge for at lande stabilt med en bred afstand mellem skiene og godt ned i knæene.

4. Hvis du ønsker at sætte et grab på, skal du først lære at sætte 360 helt perfekt, så du ikke skal tænke over spinet. Det kan være en fordel at lærer at lave et safetygrab eller mutegrab, det kan gøre det nemmere at kontrollere dit spin. Sørg for at holde dit grab så lang tid så muligt, jo senere du slipper, desto federe ser det ud.

Leave a Reply

Required fields are marked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.