540

540 er et forholdsvis let og cool trick, som er super godt når du vil udvikle dit spin. Teknisk set er det faktisk ikke sværere at stå en 540 end at stå 360, det der bekymrer de fleste er baglænslandingen.

Derfor er det utrolig vigtigt at have en fin og plan landing uden ujævnheder.

1. Find en mellem kicker, det er perfekt hvis hoppet er forholdsvis fladt, det vil gøre det lidt lettere at holde den rigtige vinkel i overkroppen. Test hoppet med nogle “smooth” 360’s, så du kan beherske at sætte yderligere 180 på.

2. Det er vigtigt at du “popper” ordenligt i afsættet og sæt gang i en ordelig rotation, præcis som når du laver 360, men med lidt ekstra spin. Så snart du ser landingen skal du ikke forsøge at stoppe rotationen, men du skal i stedet for forsætte med at spinne i kroppen. Se om du kan holde blikket ind mod landingen.

3. Når du er hele vejen rundt i spinnet , skal du så vidt mulig strække ud i benene og se om du kan få spidsen af skiene til at lande lidt før resten af skiene.

540 kan virke lidt skræmmende de første gange, det føles virkelig som om at man tilføjer langt mere end 180 til 360’eren. Men når først du har stået den en gang, bliver du utrolig glad for tricket. Efter min mening syntes jeg at 540 er nemmere at stå end 360, selve rotationen kræver lidt mere af dig, men så snart den sidder der, så føles landingen bare langt bedre end 360. Lær at lave 360 på små ujævnheder og til sidst bare på pisten, så kan du uden problem trække 540 på et hop. Jeg lærte at få et godt spin ved at øve 360 på pisten, og det var helt klart med til at gøre 540’eren nemmere for mig selv.

Leave a Reply

Required fields are marked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.