Vi håber at denne artikel kan fungere som din guide til skifilm 2013. Der kommer masser af fede skifilm til denne sæson. Blandt de større selskaber har Into The Mind og Supervention nok være mest ventet. Udover filmene fra de store selskaber, tror jeg vi kan forvente at se rigtigt mange korte og gratis film fra mindre og nystartede selskaber.

Bliv stoked på vinteren med de fedeste skifilm.

Skifilm 2013

Happy Winter

Andreas Fransson laver corny voice over, kører pow’e og ekstremt stejle bjergsider.

Two much snow

En freeride film fra to af Tysklands bedste freeridere, Felix Wiemers og Roman Rohrmoser. Masser af pudder og backcountry freestyle.

Gpsy Feelin – Moonshine

De franske pudder og urban specialister med Leo Taillefer i spidsen giver dig mere end 20 minutters god underholdning. Vi anbefaler dig klart se den med det samme.

Vi har tidligere skrevet om Gpsy Feelin.

403Media – Doing it live

Gratis skifilm fra Calgary. Masser af pudder og gode skud.

The Bunch – Far Out

Gratis skifilm fra de kreative freestylere fra The Bunch.

Teton Gravity Research – Way of Life

Sage åbner Way of Life med stil!

Køb på Itunes: Køb Way of Life på Itunes

Pris: 99 kr

Legs of Steel – The LOSt

Køb på Itunes: Her kan du købe LOSt

Pris: 79 kr

Sweetgrass Productions – Valhalla

Det to-årige projekt fra Sweetgrass Productions fortæller en historie med Cody Barnhill i hovedrollen. Undervejs bliver du taget rundt til verdens mest afsidesliggende bjerge, hvor der bliver shreddet hårdt. Alt sammen nået på egen hånd. Angiveligt årets bedst backcountry film.

Køb på Itunes: Køb Valhalla på Itunes her

Pris: 99 kr

Sherpas Cinema – Into the Mind

En meget atypisk skifilm med langt større fokus på spændingsopbygning og historiefortælling end skiporno. Uanset hvor velforberedt du er på filmen, vil du blive overrasket og overvældet. Både af det ekstreme skiløb, men mindst lige så meget af den velkomponerede lyd og de fantastiske billeder. Vi kan kun anbefale Sherpas Cinema – Into the Mind.

Freeskiing.dk vurderer

thumbs-up2

Køb på Itunes: Her finder du Into the Mind

Pris: 79 kr

Legs of Steel – The LOSt

Den seneste kreation fra Legs of Steel. Vi har ikke set den endnu, men Legs of Steel plejer at være garant for god heavy og nogle underholdende crashes. Selvfølgelig også dyb pow’e og store kicker sessions i Østrig.

Køb på Itunes: Find The LOSt på Itunes her

Pris: 79 kr

Winterhawk

Gratis skifilm til folket. Brug for 17 minutters urban og freestyle underholdning? Så kig ikke længere. Jeg har ikke selv set den endnu, men den er gratis for fanden. Sæt den mens du bliver klar til fest i aften eller inden du begynder at spille GTA V.

Se Winterhawk af Andreas Schroeder her:

Level 1 – Partly Cloudy

Partly Cloudy har masser af gode skift mellem forskellige miljøer, stærke “gæsteoptrædener” og nogle massive backflips. Det er vi fans af. Meget afslappet vibe, godt musikvalg og jeg var vildt imponeret over især Chris Logan. Og så LSM, Adam Delorme, Parker White og Tanner Rainville er naturligvis også altid en fornøjelse at følge. Da filmen sluttede sad jeg dog ikke og var helt overvældet, som jeg var efter at have set sidste års Sunny.

Freeskiing.dk vurderer

thumbs-up2

Køb på Itunes: Find Partly Cloudy her

Pris: 99 kr

Headbud Productions – Daily Bread

Den første af mange gratis skifilm, som uden tvivl vil ramme markedet i denne sæson. Meget urban, flere kickers og en vildt cool wallsession som redder filmen. På trods af filmens korte længde, ca. 17 min, begyndte jeg lidt at kede mig. Er du meget til freestyle, så er den klart et kig værd. Jeg er også blevet rådet til at tage endnu et kig på filmen. Den skulle vokse efter andet kig.

Freeskiing.dk vurderer

thumbs-medium-side-hi

Se Daily Bread her:

Poor Boyz Productions – Tracing Skylines

Det starter så godt, men falder efterhånden til jorden. Poor Boyz Productions nyeste film, Tracing Skylines, har et anderledes åbningssegment og et overdrevet fedt segment fra BC, hvor især Pep Fujas bør noteres for en af årets indtil videre bedste præstationer. Men herefter går det ned af bakke.

Irriterende voiceover, halvkedelige segmenter og meget andet som tager fokus væk fra skiløbet. Selvom det nu alligevel trækker rigtigt meget op at de har Glen Plake, JP Auclair, Seth Morrison og Julien Regnier samlet i et segment. Det er bare ikke nok.

Freeskiing.dk vurderer

thumbs-down-button

Køb på Itunes: Find Poor Boyz Productions – Tracing Skylines her

Pris: 99 kr

Stept Productions – Mutiny

Den første af årets skifilm, skød sæsonen igang med et brag. Masser af imponerende og ikke mindst skræmmende features med høje konsekvenser. Skiløbet er imponerende og de mange forskellige riders giver filmen en god diversitet, selvom nærmest alt foregår i et urban miljø.

Filmen er dog ikke udelukkende guld og grønne skove. Der er for meget voice over, for meget snak om hvor sindssygt et projekt “Mutiny” er og Boulder og Mammoth parterne passer overhovedet ikke ind. Tilgengæld er Shea Flynns og Charlie Owens parter vildt fede.

Freeskiing.dk vurderer

thumbs-medium-side-hi

Køb på Itunes: Køb Stept Productions – Mutiny her

Pris: 79 kr

The Wallisch Project

Tom Wallisch brugte hele sidste sæson på at filme hans første soloprojekt. Inspireret af skateren Nyjah Huston proklamerede og producerede han et forlænget segment, som blev offentliggjort i sidste måned på Itunes. Et imponerende stykke freestyle, med alt fra gaden til backocuntry. Det er en lidt kort skifilm, men meget højt niveau og masser af psykopattrick på urban hits med høje konsekvenser.

Freeskiing.dk vurderer

thumbs-up2

Køb på Itunes: Find The Wallisch Project her

Pris: 25 kr