Udtagelige lag til skihandskerne

Det kan være en ide at have udtagelige inderhandsker eller udtagelige for i sine skihandsker. Hvis man kører lidt hårdt til kan hænderne godt begynde at svede. Inderhandskerne kan derfor blive fugtige og det kan være en idé at have et par ekstra inderhandsker med til skihandskerne.

Inderhandsken kan man med fordel vælge i uld. Uld har en speciel egenskab, der gør det til et enestående materiale i skihandsker. Den varmer selvom den er våd, den køler når det er varmt, samt at den ikke lugter som skihandsker med andet for. Men først og fremmest suger uld mere vand en noget andet materiale, samtidigt med at den forsætter med at transportere fugten væk.

Materialer til skihandsker:

Det er forskellige muligheder når man skal vælge materiale til sine skihandsker. Det vigtigste er at skihandskerne er både vind- og vandtætte. For hvis man er i hyppig kontakt med sneen skal skihandskerne holde vand ude. Samtidigt skal skihandskerne sørge for at sveden kan komme ud, så man ikke får våde og kolde skihandsker.

Køb de mest funktionelle og fede skihandsker her

Dette betyder at materialer som Gore-tex eller sympatex er gode til skihandsker. Samtidig kan man også vælge et materiale som læder, det fungerer både vandafvisende og svedtransporterende. Læder skihandsker kræver dog noget mere vedligeholdelse. Man bør vedligeholdesine læder skihandsker ved at smøre dem regelmæssigt og undgå at tørre dem over en radiator eller i et tørreskab.

Skihandsker af brandet pow

En fed skihandske fra POW.

Skihandskers pasform:

Skihandskerne skal sidde godt til rundt om fingrene. Det skal være muligt at holde ordentligt fast i skistavene. Desto varmere miljø, desto mere bevægelsesfrihed i skihandskerne. Hvis man har et par varme alm. skihandsker, ønsker man at fingrene kan bevæge sig lidt inde i skihandskerne. Det betyder at varmetabet bliver mindre. Dette er også grunden til at skiluffer er varmere end alm. skihandsker.

Håndledsstropper til skihandskerne:

For ikke at miste sine skihandsker, kan det være en idé at købe et par skihandsker med håndledsstropper. Det er en lækker feature, hvis man skal have sine skihandsker af i liften og ikke vil miste dem. Det er nok mest væsentligt i skihandsker til koldere forhold, hvor bevægelsesfriheden er mindre, for at holde varmen inde.

Valg af skihandsker

Når man skal vælge skihandsker er det vigtigt at vide under hvilke forhold man skal stå på ski. Det er ikke ligegyldigt om man skal på skiferie i Norge henover jul eller om man skal på skiferie i Frankrig i påsken. Der er stor forskel på, hvilke skihandsker man har brug for. Derfor deler man groft sagt skihandsker op i tre kategorier. Der er pipe skihandsker, alm. skihandsker og skiluffer.

Pipe skihandsker

Pipe skihandsker er til de varme dage, hvor man ikke har brug for så meget beskyttelse mod kulden. I disse skihandsker er det vigtigere at fingrene har masser af bevægelighed og at sveden kan komme ud i gennem skihandsken. Denne type skihandsker er opkaldt efter freestylere som brugte dem til at køre halfpipe og havde brug for masser af bevægelsesfrihed i skihandskerne for at grabbe skiene. Disse skihandsker kan oftest kendes på farverigt design og meget tætsiddende pasform.

De mest farverige pipe handsker får du her!

Alm. skihandsker

Alm. skihandsker er som et par vinterhandsker. Det giver en bedre beskyttelse mod kulden. Disse skihandsker har dog stadig en del bevægelsesfrihed i fingrene. Her skal man være opmærksom på at skihandskerne er i det rigtige materiale, da det er vigtigt at kulden og sneen bliver holdt ude. Derfor skal der også være mulighed for at lukke skihandsken omkring håndledet, så der ved eventuelle styrt ikke kommer sne i skihandsken.

Skiluffer

Den sidste mulighed er skiluffer. Det er den varmeste af de tre typer skihandsker. De har samlet 4 fingre i et rum. Det gør at kroppens egen varme bliver holdt bedre inde i handsken, hvilket gør at man sjældent kommer til at fryse fingrene. Det betyder dog at bevægelsesfriheden er voldsomt begrænset. Derfor vil det især i skiluffer være relevant at have håndledsstrop, da man ofte tager skilufferne af og på i liften. Igen er materialet vigtigt, da den største bekymring i denne type handske er at holde fingrene varme og tørre.
Denne guide burde kunne hjælpe dig med at vælge de rigtige skihandsker til hvilke som helst forhold. For er der noget der kan ødelægge en dag på ski, er det de forkerte skihandsker.