Jeg er taget med ski & fritid på deres årlige testtur til Sölden her i uge 45, 2011. Det har indtil videre været en rigtigt god oplevelse. Der er blevet taget sig godt af mig og der er næsten et ubegrænset udvalg af testski. Jeg prøvede i dag ski fra Rossignol, Nordica og Atomic. Der er mange flere at vælge mellem, så jeg glæder mig til de næste dage, hvor der forhåbentligt kommer noget sne og masser af solskin. Grundet de hårde forhold, blev det mest til kørsel på pisterne i dag. Hvilket også var virkeligt godt, pisterne forblev gode indtil kl. 16, noget jeg ikke kan huske at have oplevet før. Vejrforholdene i dag var skiftende mellem sol og tåge, dog mestendels sol.

Det var udgangspunktet og forbeholdene, nu til det sjove; test af ski.

Rossignol WC9 GS

Længde: 180

Sidecut: 118-72-100

Det er en storslalom ski, hvilket man mærker fra første øjeblik. Skien er virkeligt kraftfuld og lægger man ikke kræfter i svingene og får vægten frem i støvlen bliver man straffet. Det er stiv ski, som man skal arbejde med og det føles helt sikkert at skien har en minimums fart. Kører man for langsomt, bliver det simpelthen for svært at presse skien ind i svinget. Men har man først fart på og kommer godt frem i støvlen, belønner Rossignol WC9 GS dig også med det samme. Skien er præcis, hurtig og ekstremt stabil. Det er en ski for dig, som kan lide at lave store carving sving i høj fart.

Nordica Dobermann GS

Længde: 186

Sidecut: 111-67-97

Endnu en ski, som helt klart er bedst når der er fart på. Nordica skien har en medium svingradius (20m), hvilket gjorde skien fortrinlig til både korte og store sving. Det var en stabil ski, som dog ikke helt virkede kraftfuld nok til at skære sig igennem store ujævnheder  pisten. Heldigvis kom skien, grundet sin smalle talje rigtigt hurtigt fra kant til kant. Kører man Nordica Dobermann GS med korte sving, kan man godt forvente at blive kastet ud af svinget. En rigtigt fed fornemmelse.

Rossignol Experience 88

Længde: 178

Sidecut: 135-88-124

Rossignol’s nye All-mountain linie, Experience, er ski som kan bruges over hele bjerget af de fleste skiløbere. Jeg oplevede at skien er virkelig nem kante på trods af de større dimensioner. Til tider kunne den føles som en slalomski, hvilket også betyder at man fornemmer at skien har en maksimum hastighed. Det kan dog også være pga. den lidt korte model, næste længde er 186, som jeg uden tvivl ville have foretrukket. Det havde både givet lidt mere stabilitet og flydeevne.

Kunne desværre ikke teste skien i puddersne, men testede skien udenfor pisten, hvor der var en smule nysne. Her fungerede skien rigtigt fint, den korte rocker profil i skien gør skien reaktionsstærk, når man rammer ujævnheder. En virkelig god ski til de dage, hvor man skifter mellem offpiste og piste. Rossignol Experience 88 fungerer rigtigt godt i begge elementer.

Atomic Punx

Længde: 182

Sidecut: 112,5-82-112,5

Til sidst ville jeg teste et par twintip ski. Valget faldt på X-Games vinderen, Atomic Punx, centermonteret binding. En rigtigt sjov ski, med et virkeligt godt pop. Sammenlignet med carvingskiene, føltes kantgrebet en smule løst. Det blev dog opvejet af skiens hurtige reaktioner. Atomic Punx kommer hurtigt fra kant til kant og er forholdsvist stabil, selvom den bliver lidt ustabil ved ujævnheder i høj fart.

Snowparken i Sölden er ikke noget at skrive hjem om, men der var nogle små kickers og lidt jibs. Skien var virkelig god i landinger, hvor skiens hurtige reaktioner kom til sin ret. Alt i alt er Atomic Punx en virkeligt sjov ski, som gør alle pukler på pisten til en lille kicker.

Afrunding på ski test – dag 1

Alle skiene jeg har testet kan købes hos Ski & Fritid, Vigerslevvej 42, 2500 Valby eller online HER.

Sölden gletscher har overrasket mig positivt. De mange km piste var velpræparerede og holdt sig gode hele dagen. Rigtigt, rigtigt gode forhold. Lige pt. regner det lidt hernede i dalen. Håber på lidt puddersne til dag 2 af skitest.

Er du tvivl om hvilke ski du skal vælge?

Det kan være svært at finde de rigtige ski, skulle du være i tvivl om de forskellige specifikationer og egenskaber de forskellige typer ski har, kan du blive lidt klogere på ski ved at læse vores købsguide til ski her.