Andendagen på testturen i Sölden med Ski & Fritid var præget af meget lav sigtbarhed og i særdeleshed mellem 5 og 10 cm nysne. Så jeg greb chancen for at prøve nogle brede rocker ski fra Atomic, K2 og Rossignol. Det var ikke optimale forhold til at teste powder ski, da der lige under den nye sne var is, pukler og andre gemte gaver. Jeg greb dog chancen, da det nok var min bedste mulighed for teste de brede rocker ski.

Er du ikke helt sikker på hvad rocker betyder, kan du læse vores Hvad er Rocker ski?

Rossignol Sickle

Længde: 174

Sidecut: 140-110-133

Rossignol Sickle er en full-rocker ski. Dvs. der er rocker igennem hele skien. Det giver en utroligt legesyg og vildt sjov ski. Skien var desværre kun tilgængelig i 174, hvilket er for kort. En så kort ski, bliver hurtigt rimeligt ustabil, selvom skien på trods af full-rocker var forholdsvist stabil. I pudder ville det også have givet for lidt opdrift med kun 174. Til gengæld var den vanvittigt sjov. Rigtigt god til at “slashe” et sving. Rossignol Sickle er en ski man leger rundt på, skien er eftergivende, selv hvis du skier den lidt i bagvægt. En ski til dig som vil bruge hele bjerget som din legeplads.

K2 Hellbent

Længde: 179

Sidecut: 160-132-151

K2 Hellbent er en af de mest specielle ski på markedet. Enormt bred, virkeligt blød og med vildt meget rocker. Det betyder at skien er teknisk meget lidt krævende, man kan sagtens komme i bagvægt uden at blive straffet prompte. Og igen, vanvittigt sjov ski. Utroligt godt pop i skien, det er som om energien lagres i bagenden og slippes løs når man sætter af. Tog årets første klipper med skien, som klarede landingerne godt, selvom enderne godt kan blive ustabile på hardpack. Ved høj fart under forhold kommer for- og bagende hurtigt til at hoppe op og ned. Men det opvejes af at man har det vildt sjovt, når man kører på en K2 Hellbent. (Fik årets første faceshot på denne ski).

Rossignol Storm

Længde: 170

Sidecut: 122-92-115

Rossignol Storm er en kombineret park og allmountain twintip. Skien var utroligt hurtigt fra kant til kant, igen i den korte ende. De hurtige reaktioner gjorde dog at jeg stadig havde følelsen af at kontrollere skien. Kantgrebet var ikke overvældende, men hvis ikke det var iset var det mere end tilstrækkeligt. Havde Rossignol Storm skien med ude i offpisten, hvor den klarede sig godt. Hurtige sving og selv med en meget ujævn bund, tog skiene imod slagene og kørte videre. Skien var ikke lige så eftergivende i bagvægt som de to førnævnte ski, hvilket giver en mere kontrolleret ski og god fart efter et hop.

Atomic Bent Chetler

Længde: 183

Sidecut: 142-123-134

En kæmpestor ski, som er overraskende nem at carve. Den kombinerede rocker og camber konstruktion gør at man nemt får Atomic Bent Chetler op på kanten. Selvsamme design er også skyld i at for- og bagende flapper ret voldsomt når skien kommer i fart. Det betyder dog ikke så meget, da centeret af skien er stabilt og enderne er der for at give opdrift i pudder. Noget jeg ikke fik testet i dag. Skien giver god stabilitet efter landingerne føles som en ski, som kan det hele. I hardpack kører man mest på det stabile center af skien og i blød sne udnytter man de blødere ender på skiene.

Skitest Sölden oprydningskø

Fællesskabet prioriteres højt, så alle hjælper med at sætte op og lukke ned.

Afrunding på skitest – Dag 2

Alle skiene jeg har testet kan købes hos Ski & Fritid, Vigerslevvej 42, 2500 Valby eller online HER. Det var virkeligt godt at komme ud og stå på ski i noget frisk sne. Selvom der ikke var meget af det (PTA, Pudder til ankler), så er det en hel anden fornemmelse end at pistefræse. Forhåbentligt når vi at opleve mere af det på denne skitest.

Hvilke ski skal du vælge?

Det er ikke nemt at finde de rigtige ski. Er du i tvivl om forskellige udtryk, specifikationer eller egenskaber på de forskellige typer ski, kan du blive lidt klogere på ski ved at læse vores købsguide til ski.