Jeg brugte det meste af onsdag formiddag på at køre puddersne, eller så meget sne som der nu var faldet. Det blev til nogle små hop, store sving, masser af fart og meget forskellige forhold. Virkeligt fedt at køre noget god offpiste igen, det har jeg savnet siden foråret. Eftermiddagen blev brugt på at teste carvingski sammen med resten af gruppen, som er med Ski & Fritid i Sölden. Pisterne forbliver gode hele dagen, det er en fornøjelse ift. St. Antons pister, som hurtigt bliver de rene pukkelpister.

K2 Obsethed

Længde: 189

Sidecut: 146-117-134

En virkeligt god offpiste ski. Jeg havde forventet at den bløde skovl, ville være uregerlig ved fart, hvilket den også er på pisten, men i bare lidt blød sne holder den sig stabil og skien er i kontrol. Landinger klarer K2 Obsethed, som ingenting. Lander man med god vægtfordeling, sørger den stive midterdel for at man kan fortsætte. Har man lidt bagvægt, kan man styre skien alligevel, da bagenden også er blød. Skien carver forholdsvist godt, trods sine store dimensioner. En virkeligt fed ski, som jeg godt kunne tænke mig at teste på en rigtigt dyb pudderdag.

Rossignol 9 SL World Cup Slant Nose

Længde: 160

Sidecut: 124-70-112

En slalom ski, som har en kort svingradius og som hurtigt kommer op og carve. Det er en dog stadig en kraftfuld ski, som er både hurtig og stiv. Når man får skien kantet rigtigt, kan man være helt sikker på at man bliver kastet over i det næste sving. Skien er en fornøjelse at køre hurtige korte sving på. Rossignol 9SL bider virkeligt godt i pisten. Kantgrebet er fænomenalt og når man kører hurtigt med masser af gode carvingsving, kommer skien virkelig til sin ret. Skien er et præcisionsværktøj til enhver pistefræser.

Völkl Code Red

Længde:

Sidecut:

Völkl har med deres Code serie gjort op med længder og sidecut. Fokus skal i stedet være på skiløberens niveau. Völkl Red er en utroligt alsidig ski, som kan lidt af det hele. Skien har en smule rocker i spidsen, som gør det nemt at indlede svingene og en speedwall konstruktion, der giver stabilitet. Når man kombinerer dette, får man en ski, som er nem at carve, stabil og med et godt kantgreb. Skien klarer både korte og lange sving og er egentlig nem at styre, men vil man arbejde mere med skien, kan man også sagtens det. Det store alsidighed, gør skien til en fornøjelse at køre på.

Afrunding på skitest – Dag 3

Alle skiene jeg har testet kan købes hos Ski & Fritid, Vigerslevvej 42, 2500 Valby eller online HER.

I stedet for at skrive om, hvordan offpisten var, kan i se nogle billeder, som Jan Nielsen har taget her i Sölden:

Sölden offpiste ski

Martin Schøber midt i morgenens første offpiste sving.

Sölden offpiste ski

Dagen bød også på nogle gode airs.

Sölden offpiste ski

Et godt puddersving af fotografen, Jan Nielsen, selv

Gletscher offpiste ski

Det er tydeligt at det en gletscher, så man skal være opmærksom på spalter i terrænet.

Jon Olsson lamborghini Sölden

Jon Olsson synes også at Sölden er et besøg værd.

Hvilke ski har du brug for?

Det er ikke nemt at finde de rigtige ski. Er du i tvivl om forskellige udtryk, specifikationer eller egenskaber på de forskellige typer ski, kan du blive lidt klogere på ski ved at læse vores købsguide til ski.