Det er fedt at teste ski sammen med Ski & Fritid, når solen står højt på en blå himmel og der er masser af glade mennesker. I dag var det hele ikke kun ski. Om aftenen kunne man melde sig til at tage i det lokale wellness center, hvor der var ufatteligt mange forskellige muligheder for at blive forkælet og afslappet. En rigtigt god oplevelse, som gjorde ens krop helt afslappet. Men der blev da også testet ski.

Rossignol S3

Længde: 178

Sidecut: 128-98-118

En rigtigt alsidig all-mountain ski. På pisten klarer skien sig rigtigt godt, man kan få nogle rimelige carvingsving ud af skien. I offpisten er skien også en fornøjelse at køre. Rossignol’s Powder Turn teknologi gør skien nem at styr i offpisten og den forholdsvist store skovl, holder tippen af skien over sneen. Skien har en eftergivende bagende, som tilgiver dig hvis du kommer lidt i bagvægt. Denne bagende gør dog også at skien har sine begrænsninger i hardpack, hvor S3 ikke er kraftfuld nok til at kunne tonse igennem en masse hardpack. Men i powder og pisten klarer skien sig virkeligt godt. Et godt valg til dig som kun vil have et par ski, der kan bruges over hele bjerget.

Rossignol 8 GS World Cup

Længde: 180

Sidecut: –

Rossignol 8 GS World Cup er en kraftfuld ski, som skal presses for at udnyttes optimalt. Skien har et utroligt godt kantgreb, selv på det rene is, er skien i kontrol. En fornøjelse at køre på en hårdt pakket piste. Både korte og lange sving, klarer skien med bravour. Men igen, det kræver nogle kræfter, da det en stiv og meget stabil ski. Kører man i høj fart, kan man med Rossignol 8 GS World Cup skære igennem hvad som helst.

Scott Punisher jib

Længde: 172

Sidecut: 118-82-110

En stabil twintip ski, som ikke kun kan bruges i snowparken. Skien fungerer også særdeles glimrende på pisterne og hvor dens stabile midtersektion kommer til sin ret. Det gør også at skien er stabil i landingerne, hvilket giver virkeligt meget kontrol. Skien er udstyret med både blød for- og bagende, som gør skien velegnet til at lave små jibs på pisten eller i snowparken. Camber konstruktionen giver skien et rigtigt godt pop, når man sætter af på toppen af en kicker eller på en pukkel på pisten.

Afrunding på skitest – Dag 4

Alle skiene jeg har testet kan købes hos Ski & Fritid, Vigerslevvej 42, 2500 Valby eller online HER.

Sölden sun

Hvilke ski har du brug for?

Det er ikke nemt at finde de rigtige ski. Er du i tvivl om forskellige udtryk, specifikationer eller egenskaber på de forskellige typer ski, kan du blive lidt klogere på ski ved at læse vores købsguide til ski.