I går var vi ude og “fejre” at det var den sidste aften på Ski & Fritid’s testtur i Sölden. Så da vi kom op på bjerget, måtte vi hellere svede gårsdagens bajere ud af kroppen. Derfor begyndte vi at bootpacke op af en kort bjergside, som så ud til at have god sne. Hvilket den også havde, men forinden vi fik nogle gode sving nåede man at blive rigtigt godt forpustet. Fysisk aktivitet og +3000m er en hård kombination. Efterfølgende kørte vi nogle ture i snowparken, hvor der skulle tages nogle officielle billeder. Selvom om snowparken ikke er særligt god, var det sjovt.

Rossignol Experience 98

Længde: 180

Sidecut: 139-98-128

En rigtigt all-mountain ski. Jeg nåede at få nogle rigtige puddersving med skien, her gjorde Experience 98 skien det virkeligt godt. Også på pisten fungerer skien godt. Der er langt fra kant til kant, men kantgrebet af godt og skien er stabil, selv ved ujævne forhold. Skien er kraftfuld nok til at skære igennem alt, hvad den møder af modstand. Svingene indledes nemt pga. rocker konstruktionen i forenden af skien. Skien imponerede mig i de skiftende forhold, som gletscheren byder på og er et rigtigt godt all-mountain valg, hvis man udelukkende kører offpiste og piste.

Salomon TwentyTwelve

Længde: 179

Sidecut: 123-91-116

En All-mountain park ski fra Salomon, som klarer det hele. Det er en twintip ski, så skien kan også sagtens tages med i snowparken. Skien har en rocker-profil i for- og bagende, som gør den legesyg, men uden at tage stabiliteten ud af skien. Noget man mærker på pisten, hvor skien fungerer godt. Kantgrebet er godt, reaktionerne hurtige og effektive sving. Skien mangler en smule i offpisten, hvor den nemt forsvinder i sneen. I snowparken er det fantastisk at skien er både legesyg og stabil.

Rossignol Scimitar

Længde: 178

Sidecut: 126-96-119

På dag 6, hvor resten af gruppen er taget hjem, fik jeg mulighed for at teste Rossignol Scimitar. En ski med full-rocker konstruktion, som gør skien til en leg at køre. Det er virkeligt nemt at carve og komme fra kant til kant. Det er en twintip all-mountain ski, som var en fornøjelse at køre i den opkørte sne, henover mindre hop og på pisten. Skien havde sine begrænsninger når pisterne var rigtigt isede, men udover det var det en fornøjelse at køre på Rossignol Scimitar. Det var sjovt, man kunne hoppe over alt eller glide henover det. Skien sætter ikke store krav til ens teknik, men giver tilgengæld en masse sjove sving og gør hele bjerget til din legeplads.

Afrunding på skitest – Dag 5

Alle skiene jeg har testet kan købes hos Ski & Fritid, Vigerslevvej 42, 2500 Valby eller online HER.

Det har været en rigtigt fed ski uge, hvor jeg har fået prøvet virkeligt mange forskellige par ski. Jeg kan kun anbefale det, man møder en masse andre skiinteresserede mennesker, får en større forståelse for ski og bindinger og får lov til at stå rigtigt meget på ski.

Inden jeg viser de sidste billeder, vil jeg gerne takke Jesper og resten af de ansatte hos Ski & Fritid. Jeg kom med lidt fra sidelinien, men fra første øjeblik blev jeg hjulpet på plads. Jeg kan kun anbefale at tage med på deres testtur. De ved rigtigt meget om ski og så elsker de at stå på ski ligeså meget som du selv gør. Så TAK for det.

sölden ski piste gletscher

Det syn mødte os hver eneste morgen. Det er hvad jeg kalder en god start på dagen.

hygge sölden

Der er altid nogen at snakke med i “basecamp”.

hike sölden ski

Årets første bootpack var kort, men hårdt. Det viste sig at der var rigtigt god sne på denne bjergside.

Sölden ski hike pause

Pauser er nødvendige i +3000 m.o.h.

Sölden offpiste ski

Som det ses var vores korte hike det hele værd.

Hvilke ski har du brug for?

Det er ikke nemt at finde de rigtige ski. Er du i tvivl om forskellige udtryk, specifikationer eller egenskaber på de forskellige typer ski, kan du blive lidt klogere på ski ved at læse vores købsguide til ski.