Skitræning – Koordination

Koordinationstræning er en vigtig del af skitræning. Det lærer kroppen at koordinere forskellige bevægelser i kroppen. Koordination er et udtryk for kroppens nervesystem og musklers evne til at samarbejde. Yderst brugbart på skiferien, da man så kan klare, selv svære situationer, uden at styrte. Samtidigt er det ofte god skitræning, da bevægelser i forskellige retninger ofte er god træning for core-muskulaturen. Dermed også et bidrag til balancetræningen.

BearcrawlBear crawl:

En rigtig god øvelse for koordinationen og mavemusklerne. Øvelsen kan udføres overalt, selv ved skitræning hjemme i stuen. Hænderne sættes i skulderbredde på gulvet, bagdelen op i luften og benene strakt bagud. Dermed former kroppen et v-tegn. Herefter føres benene dynamisk frem og tilbage, så knæene næsten rører albuerne. Skal udføres med høj intensitet og hurtige fodskift.

Se udførelsen af Bear Crawl her.

Krydsløft:

Læg dig på knæ på gulvet, hænderne på gulvet og en ret ryg. Herefter løfter man højre arm og venstre ben, tilbage til standard position, løft venstre arm og højre ben osv. Bør udføres med god fart mellem skiftene, men med fokus på at strække ben og arme fuldt ud. Når øvelsen bliver for nem, kan du ændre, så du står på fødderne. Skitræningsmæssigt er øvelsen rigtigt god, den træner balance, koordination og core-muskulaturen.

Hop til bænk – land på et ben

Simpel skitræningsøvelse, som vil give dig god eksplosivitet i lårmusklerne og balance i knæ- og ankelled. Man finder en moderat høj bænk, stiller sig med fødderne i skulderbredde. Sætter kraftigt af og lander på et ben på bænken. Hop ned, gentag med landing på modsatte ben.

Fødder på bænk – knæ til modsatte albue

Effektiv skitræning, som vil sætte din core-muskulatur på en hård prøve. Placer fødderne på en bænk, hænderne på gulvet, så kroppen er helt strakt. Maven og ryggen holdes spændt. Herefter fører du højre knæ til venstre albue og tilbage igen. Gentag med venstre knæ til højre albue.

Sidehop:

Simpel med effektiv skitræning. Rigtigt god ankelstabilitets- og koordinationsøvelse. Start med at stå på højre ben, hop til siden, land på venstre ben, i samme øjeblik du lander, sætter du af modsat og lander dermed på højre ben, gentages herefter. Progressionsmæssigt kan man, som man bliver bedre, øger hoplængden.

 

Leave a Reply

Required fields are marked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.