Hos Blacksnow.dk finder du en meget mere omfattende ordliste over snowboard- og skiudtryk

All-Mountain ski:

All-mountain ski er ski som kan bruges over hele bjerget, såvel offpiste, på pisten eller i snowparken. Mange all-mountain ski vælger dog enten offpiste/snowpark eller offpiste/piste. All-mountain ski er et godt valg til dig som kun vil have et par ski. Her kan du se sæson 2011/2012 top 10 all-mountain ski. Ses også stavet All Mountain, All mauntain.

Arc’teryx:

Et firma, som producerer outdoor sportsudstyr. Heriblandt høj kvalitets udstyr til skiløbere og til randonne brug. Ses også stavet Arcteryx, Arc’terix

Armada:

Et ski firma startet i 2002 af fotograf Chris O’connel og en gruppe af professionelle skiere, som sælger stort set alt indenfor skiudstyr. Især er deres ski og skitøj utroligt kendt og vellidt. Armada er et af de stærkeste brands indenfor skiverdenen. Med Tanner Hall i spidsen har de sørget for at få deres promoveret fra dag 1. Ses også stavet Amada.

Atomic:

Et ski firma, som producerer skiudstyr indenfor alpin, freeski og nordic. De har altid være kendt for gode racing ski, men er de seneste år virkeligt rykket frem på både freestyle og freeride scenen med utroligt gode ski. Et firma, som fokuserer meget på kvalitets produkter. Ses også stavet; Atomik

Backflip:

En baglæns salto. Lær at lave backflip på ski.

BERN:

En virksomhed som har specialiseret sig i at lave beskyttelsesudstyr til flere actionsportsgrene. Samtidigt producerer de flere andre ting, som BERN headphones og deres eget tøj. BERN’s hjelme er af høj kvalitet, både sikkerhed- og designmæssigt. Her kan du købe BERN skiudstyr.

Big Air:

En konkurrence form inden for freestyle skiløb. Skierne skal ramme en stor kicker og lave de bedst mulige tricks. I nogle konkurrencer skal skierne lave forskellige tricks, for hvert forsøg. Et af de mest tilskuervenlige events.

Blacksnow.dk

Er en dansk webshop, som vi er medejere af. De forhandler skiudstyr og snowboardudstyr fra anerkendte mærker. Vi lover at vi kan stå inde for alt hvad vi sælger hos Blacksnow.dk. Det ville være super fedt, hvis du vil støtte vores butik, så vi kan få endnu mere frihed til at skrive gode artikler til dig. Du kan se mere på Blacksnow.dk

Camber:

Camber er et udtryk for den måde de fleste ski er konstrueret på, nemlig med en nedad bøjet konstruktion, som gør det nemmere kontrollere skiene. Det sikrer skiene stabilitet og næsten alle ski har en form for camber i deres konstruktion. Det er indenfor freeskiing blevet moderne at lege med mængden af camber i forhold til rocker og early rise. Mens alle carving ski har fuld camber konstruktion.

Cork:

At corke en rotation, betyder at man laver rotationen ude af aksen. Normalt rotaterer man “stående” i luften. I en cork roterer man liggende i luften. I øjeblikket er det helt store at lave triple corks.

Early rise:

Early rise er en teknologi indenfor skikonstruktion som mestendels bliver brugt på offpiste ski og twintip ski. Det betyder at skispidserne starter med at runde op af tidligere. Dermed får man forbedret opdrift og blødere landing med et par ski som har early rise. Det kan sammenlignes med rocker, men er ikke så voldsomt som en ski med rocker.

Electric:

En producent af sportsudstyr, med solbriller, goggles, tøj og accessories er de en stor spiller indenfor skiverdenen. Electric goggles er kendt for flot og innovativt design og høj kvalitet. Her kan du købe Electric Goggles.

Flatspin:

Et backflip, som udføres sidelæns i luften.

Freeride:

Freeride er kørsel i offpisten. Dvs. uden for de markerede områder pisten. Her finder man klipper, pudder, træer osv. Man kører rundt i terrænnet. Freeride konkurrencer oplever en større og større popularitet rundt om i verden.

Freestyle:

Freestyle er skiløb i snowparken. Her laver man tricks i luften, på boxe og hvad der ellers i snowparken. Meget tilskuervenligt og en sport i voldsom udvikling. Halfpipe og slopestyle, som er en del af freestyle scenen, er netop blevet optaget til de olympiske lege 2014 i Sochi.

Frontflip:

En forlæns salto.

Goggles:

Goggles er de fleste skiløberes foretrukne skibriller, goggles beskytter øjnene mod vind og vejr. De rigtige goggles kan betyde forskellen på en god og dårlig skidag. Hvis man ikke kan se noget ud af sine goggles, får man sjældent en god dag på ski. Køb goggles her. Ses også stavet Googgles, googles, goggle

GoPro:

GoPro laver kameraer og tilbehør som kan bruges overalt. Indenfor skiverdenen bruges kameraerne som hjelmkamera. GoPro laver robuste kvalitetskameraer med høj performance. Køb GoPro hjelmkamera her.

Halfpipe:

Som kendt fra skateboard verdenen. Et concave shaped områder, som har vægge, der ender lodret. En superpipe er en stor version af en halfpipe. En meget populær konkurrence form.

Inverted:

Når man vender hovedet nedad.

Konkav:

Er skirelateret, en del af terrænnet som buer indad. Det kan ses som en naturlig halfpipe.

Konveks:

Er det modsatte af concave, dvs. en del af terrænnet som buer opad. En convex vil ofte kunne bruges til god airtime.

Lincoln loop:

Et sidelæns flip.

Level One:

Level One productions laver film, tager billeder af skiere, samtidig har de også deres egen tøjserie. Level One productions har specialiseret sig at lave de bedste urban skud. Deres skifilm er altid fyldt med masser af attitude og jibs. Sidste sæsons “Eye Trip”, var en fornøjelse at se. Ses også stavet Level 1.

Matchstick Production:

MSP producerer skifilm af høj kvalitet. De har både nogle af de bedste freeridere og freestylere, som stjerner i deres skifilm. Især Sean Pettit imponerede i sidste sæsons “The Way I See It”. De har i mange år produceret topklasse skifilm og rejser over hele verden for at få de bedste skud.

Misty:

Et air trick, kendt fra freestyle scenen. Det er nedbrudt, et frontflip med en halv rotation. Udføres både regulært og switch. Hvis det er i konkurrence øjemed, vil det også blive kaldt en Misty 540. De første 360 grader er i frontflippen, + 180 grader i den halve rotation.

Norrøna:

Er en outdoor tøjproducent, som har eksisteret siden 1929. Tøjmærket står for høj kvalitet, farverigt design og livstidsgaranti. Køber du Norrøna skitøj, har du rigtigt godt skitøj i mange år frem. Ses også stavet Norrona, Norøna, Norröna.

Oakley:

Oakley er en sportsudstyrsproducent som producerer alt fra solbriller til tasker. Oakleys hovedforretning er dog stadig deres briller, heriblandt også ski goggles. Oakley laver goggles med utroligt fedt design og i rigtigt god kvalitet. I Oakleys stald er nogle af de største skistjerner, Oakley er derfor også med på noderne indenfor skitøjsmode. Ses også stavet Oakly, Oakli. Køb Oakley Goggles her. Få nyheder omkring Oakley goggles på Oakley-skibriller.dk

POC:

Et svensk skiudstyrs producent. POC var oprindeligt udelukkende en producent af sikkerhedsudstyr, men har de sidste par år udvidet produktionen med mere skiudstyr. POC har dog stadig nogle af de sikreste og bedste skihjelme og rygskjold på markedet. Sikkerhed er første prioritet når POC laver skiudstyr. Køb POC Skihjelme her.

Poor Boyz Productions:

Et actionsports filmselskab, som har nogle af de største freestyle stjerner i deres stald. Sidste sæson bød de på skifilmen “Revolver”, som endnu en gang satte højere standarder for, hvad der var muligt på ski. Især freestyle mæssigt imponerer skifilmen.

Powder ski:

Powder ski er ski specielt designet til at køre i den dybeste sne. Det er offpiste ski til de dage, hvor sneen har faldet tungt. Powder ski er brede, ofte mere fleksible og med en tydelig rocker profil. Her kan du se Top 10 powder ski 2011/2012

Randonné:

Randonné er en form for offpiste transport. Det fungerer ved at man bruger sine ski som transportmiddel ved at have en randonné binding og skind under skiene. Randonné giver mulighed for at udforske nye og fjernere offpiste områder og byder på store naturoplevelser.

Rocker:

Rocker er et udtryk for en skikonstruktion, hvor skiene bøjer opad. Det er modsat den almindelige camber konstruktion. Ski med rocker giver bedre opdrift i offpiste, gør skiene mere legesyge og nemme at dreje. Ski med rocker er dog, som oftest, også mere ustabile ved højere fart og dårlige carving evner pga. den begrænsede kontaktflade med sneen.

Rodeo:

Et air trick, kendt fra freestyle scenen. Det er et backflip med en halv rotation. Udføres både regulært og switch. Det er svært at skelne mellem en rodeo og et flatspin 5’er. Forskellen ligger i at backflippen i en rodeo udføres mere alm., rotationen kommer mere til sidst i tricket. Hvorimod backflippen i et flatspin udføres mere sidelæns.

Rossignol:

En fransk producent af skiudstyr. Både til alpin, freeski, snowboard og nordic. En af de større spillere på markedet, som dominerede racing scenen i 90’erne. Sponsorer bl.a. Kevin Rolland, vinder af Winter X Games. Ses også stavet Rosignol, Rossinol.

Rygskjold:

Rygskjold eller ligesom en skihjelm nødvendigt hvis man ønsker at presse sit skiløb. Man bliver afhængig af et rygskjold og det er virkelig god beskyttelse et sted på kroppen, hvor man absolut ikke vil skades. Køb rygskjold her.

Salomon:

Er et sports udstyrs firma, som er et af de største brands på freeski scenen. Var de første til at tilbyde twintip ski. Er et kæmpe stort brand, som har nogle af de største atleter på lønningslisten, bl.a. Mark Abma og Simon Dumont.

Skihjelm:

Hvis man ønsker at presse sig selv på ski. Om det er i snowparken, i offpisten eller på pisten er ligegyldigt, uanset hvad har man brug for en skihjelm. Man kan nemt slå sit hoved på ski. Vi på Freeskiing.dk anbefaler derfor alle at køre med skihjelm. Køb skihjelme her.

Slopestyle:

Slopestyle er en konkurrenceform på freestyle scenen. Slopestyle er en bane opbygget af forskellige features, med alt fra parken. Dvs. kickers, rails, boxe og jibs. Alt dette skal skierne køre igennem bedst muligt og bliver herefter bedømt.

Teton Gravity Research:

Et action filmselskab, skabt i Jackson Hole, Wyoming, som står bag flere af de sidste års største skifilm. Sidste år var deres film “Light the wick”, en af sæsonens bedste skifilm. Store skiere, som Seth Morrison, Sage Cattabriga-Alosa og Ian McIntosh, er stjernerne i deres skifilm.

Winter X Games:

Den største freestyle konkurrence i verden. Konkurrencen bliver afholdt i Aspen, CO hvert år i januar. Winter X Games er den konkurrence alle freestylere vil vinde. Der bliver konkurreret i Halfpipe, Big Air og Slopestyle. Winter X Games er ikke kun for skiere, også snowboardere og flere andre freestyle sportsgrene afholder Winter X Games. Staves også Xgames og X-Games.