Første konkurrence til Snowboard DM 2012 var Boardercross, herefter Big air og afslutningsvis slopestyle. I alle disciplinerne blev der kæmpet hårdt om placeringerne og vist masser af flotte tricks og aggressiv snowboarding.

Boardercross

Boardercross er til DM i snowboard en absolut publikums favorit, hvor alle kan få lov til at prøve kræfter med den kreative bane som Vierli’s shapere havde bygget.

Med et nyt, og meget deltagerrost, heat system hvor alle var sikret minimum 3 gennemløb var alle klar til at vise det bedst mulige snowboarding.

DM snowboard Boardercross

Foto: Maggie Olkuska

Alle kategorierne, junior, dame og herre var stærkt repræsenteret. Sidste års vinder Simon Houlind og lillebror Emil samt Cecilie Lundholdt virkede alle utroligt skarpe i kvalifikationen.

Cecilie Lundholdt og Karen Gøtsche skilte sig hurtigt ud bland kvinderne og endte således også henholdsvist som nr. 1 og 2 i finalen.

Finalen på herresiden udviklede sig hurtigt til en ren gyser. Simon Houlind, Toke Boss, Claus Berg og Flemming “faceplant” Ottsen kæmpede alle hårdt for at vinde årets boardercross konkurrence. Til sidst endte det dog med at Simon Houlind genvandt sin boardercross titel fra 2011.

Snowboard DM boardercross

Foto: Maggie Olkuska

Boardercross konkurrencen fungerede som den perfekte opvarmning til Big Air og Slopestyle konkurrencerne ved Snowboard DM 2012.

Action video fra Boardercross

Big Air

Junior:

1. Rasmus Brøgger

2. Jonas Vestergaard

3. Emil Houlind

Snowboard DM big air

Damer:

1. Karen Gøtsche

2. Cecilie Lundholdt

3. Lina Jespersen

Herrer:

1. Simon Houlind

2. Mikkel V. Jørgensen

3. Michael Damgaard

Video med action fra Big Air

Slopestyle

Der var perfekte forhold til Snowboard DM’s sidste konkurrence; slopestyle. Med blå himmel og 20 cm nysne kunne det ikke blive meget bedre.

Slopestyle banen bestod af to linier, en medium og en svær. På begge linier var der 3 rail/box setups i starten og afsluttende med to kickers. Det var besværligt for at arrangørerne at få shapet banen perfekt, men da det først lykkedes var det med rigtigt gode bløde landinger, som betød at mange deltagere gik rigtigt stort.

DM slopestyle snowboard

Foto: Maggie Olkuska

Junior

Med et nyt rekordantal af deltagere til junior konkurrencen, var der stor konkurrence om de øverste pladser. Rasmus Brøgger endte dog som vinder i tæt kamp med Matthias Mark. Hans overlegne stil på kickersene med både frontside og backside rotationer gjorde dog udslaget. Jonas Vestergaard tog sig af det nederste trin på podiet.

Kvinder

Hos damerne var også de to kickers som var afgørende. Det var kun Karen Gøtsche og Cecilie Lundholdt som havde valgt køre den størst kickerlinie. Cecilie endte med at vinde konkurrencen efter at have kørt flot og sikkert på den store kickerlinie. Karen fik andenpladsen, mens Veronika Perko tog sig af tredjepladsen.

Snowboard DM slopestyle

Foto: Maggie Olkuska

Mænd

Sidste års vinder og storfavorit Simon Houlind, viste indledningsvist usikkerhed på kickerlinien og havde problemer med at lande sine runs. Han endte dog med at vise klassen og kørte en sikker sejr hjem med en stor Frontside 900. Det er ikke uden grund at han netop er kommet på Batalaeons europæiske snowboard team. Mikkel V. Jørgensen og Ole Kjos fyldte podiummet op. Stort tillykke til Simon Houlind, som endnu en gang har gjort rent bord ved Snowboard DM ved at vinde 3 guldmedaljer i 3 discipliner.

Video med action fra slopestyle

Tekst: Ruben Harbo (Redigeret af Red.)