Pulsen stiger rasende hurtigt idet instruktøren råber ”åbner døren”. Motorens lyd bliver tydeligere, vinden styrter gennem flyverkabinen, og det er her klumpen i halsen bliver dobbelt størrelse. Alt forstærkes kun, når man finder sig selv hængende under vingen i afstiveren. Vinden og farten kan sammenlignes med at stå udenfor en kørende bil på motorvejen, blot med 1000 meter ned.

springe i faldskærm

Klare regler og retningslinier

Det varierer i de 21 forskellige danske faldskærmsklubber, men charmen starter fra første dag i Midtjysk Faldskærmsklub (MFK) der har klubhus på Vedsøvej i Viborg. Hvis du er helt ny til faldskærmssporten, er det faktisk et kort og simpelt forløb, før du kaster dig selv ud af et fly. MFK er, som de fleste klubber underlagt Dansk Faldskærms Union (DFU), hvilket betyder vi følger et langt sæt regler for flytrafik, flyvning samt fritfald både fra Trafikstyrelsen men også DFU.

Spring selv efter en weekend

Et kursus fredag aften og lørdag er, hvis bestået, adgangsgivende til ens første solo faldskærmsudspring med staticline. Man bliver taget op i 1000 m’s højde af vores Cessna 182, tætpakket med 4 springere, pilot og en instruktør. En af gangen hænger man sig ud under vingen, får sit GO! slipper og oplever det vildeste rus gå igennem ens krop. 5 sekunder efter hænger man i sin faldskærm, der automatisk er blevet udløst.

Info: Mere information om at springe i faldskærm kan findes i DFU’s elevmanual

Springe i faldskaerm-0001

Man laver sine tjeks, hvortil man hører en instruktør på jorden sige ”Springer 1, velkommen i luften” over radioen, på sin tur ned er det en god ide at nyde de smukke omgivelser, specielt i Viborg, der er omgivet af træer, Vedsø og ikke mindst hele byen. Man bliver guidet igennem hele sit forløb til jorden og utroligt nok lander de fleste springere / elever stående og altid med et kæmpe smil. Efter assisteret pakning af faldskærmen er springeren / eleven klar igen.

Tættere på at springe i faldskærm

Jo tættere man kommer på de gyldne 40 spring, og dermed ens C-certifikat, jo mere kræves der er springeren / eleven således han får godkendt alle sine punkter gennem uddannelsen. C-certifikat, er som at få kørekort i faldskærmssporten, man må selv springe overalt i landet samt internationalt uden instruktører, tjeks og prøver. En elev skal blandt andet lære at vise stabilt exit, udløse faldskærmen stabilt, dirigere piloten for korrekt afhop, udvise kontrol i fritfald samt overskud og sikkerhed generelt på himlen.

Priser og info

Mere info, priser og detaljer på www.mfkviborg.dk eller kontakt uddannelse@mfkviborg.dk

Se også

Surf på Bali

Kajak i København

Undervandsdykning i Danmark