Endelig kommer den du har ventet på. Du vender dig, tager bestik af farten og padler til dine lunger brænder, mens dine sanser koncentreres i et øjeblik af fokus.

Pludselig er den under dig. Du kigger ned og mærker alt inde i maven blive vægtløst et øjeblik, mens du tager dykket ned af det lodrette vandspejl.

Boardet danser og leger i hver krusning på vandet under dine bare fødder, der griber i den sandede voks. Bag dig fornemmer du bølgen, der tordnende kollapser, og det skummende vand forsøger at indhente dig og rive dig med under. Nogle gange lykkedes det. Andre gange får du de 10-15 sekunders ekstase, det hele handler om.

surf de bedr

Sommerens mange muligheder

Sommeren byder på mange alternative sportsgrene, når sneen viger på de fleste bjerge og grejet er lagt i kælderen. Men især i Danmarks flade natur kan suset og flowet fra vinterens leg i bjergene synes langt væk. Et fedt alternativ kan være at krydse fuglenes vej og tage på surf-ferie, hvor havets rullende bjerge bringer nerven tilbage i mødet med naturen.

Bali-2

Ta’ til Bali og surfe

Rundt om i verden er der masser af surfspots, der hver især byder på deres unikke bølger og særegne kultur på land. I surferkredse står Bali som et af de mest eftertragtede steder. Her ruller dønningerne ind sydfra helt fra Antarktis og sørger for perfekte forhold. Både for den erfarne og for begynderen, der skal lære at rejse sig på boardet i betryggende forhold.

Udover surf byder Bali på masser af spændende ting at tage sig til, når musklerne er ømme og hænderne opløste efter en lang dag på bølgerne.

bali3

Tag på surftur med De Brede Planker

Når de ikke laver offpiste-ture om vinteren, tilbyder rejsebureauet De Brede Planker bl.a. surfture til Bali, hvor du bliver indlogeret på et lokalt 5-stjernet hotel. Du kan lære at surfe eller få finpudset dine evner på Rip Curl Surf School og deres pakke indeholder også morgenmad, middag og massage.

Læs mere om surfturen til bl.a. Bali lige her

Surfs up!

Bali-s

Artiklen er skrevet af Andreas Agerlund Petersen