7000 km kystlinje

Selvfølgelig kan man om sommeren sørge for at holde sig i form med løb og cykling, men der findes også aktiviteter i naturen hvor man virkelig får udbytte af den natur som Danmark byder på. Danmark har mere end 7000 km kystlinje og mange hundrede øer.

Og selvom man ikke skulle tro det er der faktisk mange oplevelser i vandet omkring Danmark. Vi har ikke tropiske temperaturer og koralrev, men farver, fisk og oplevelser er der masser af!

Undervandsjagt

Hvis du vil i gang med at snorkle så skal du i princippet blot have en dykkermaske – så kan du være i gang og din tur til stranden med vennerne har mulighed for at udvikle sig til en naturoplevelse hvor du får brugt din krop samtidig. Det er dog lidt sjovere at snorkle hvis du også investerer i en billig snorkel og et par svømmefødder.

Hvor skal man snorkle i Danmark?

Snorkling i Danmark er faktisk bedst de steder hvor der ikke er sand. Stenrev og stenmoler er ofte et sikkert sted at tage på snorkeleventyr. Her er muslinger, mange fisk og du kan også være heldig at støde på større fisk som multer, torsk og havørred.

Hvis du bliver grebet af snorkling og drømmer om at fange fisk og blive en undervandsjæger kan du også overveje at investere i en harpun og alt det andet uvjagt grej – og før du ved af det har du købt en våddragt, bøje, handsker, kniv, sokker og blybælte.

Undervandsitetet-hold-vejret

Hvilke fisk kan man fange?

Når man tager på undervandsjagt i Danmark vil den første man fanger sandsynligvis være en fladfisk. En skrubbe. Skrubben bliver op til 60 cm, og man bør ikke fange dem mindre end 30 cm. De er gode at spise i månederne juni – december og findes alle steder hvor der er sand, muslinger og gerne en anelse strøm – stenrev er i forbindelse med skrubber bedre steder at uvjage end stenmoler.

Man behøver faktisk ikke engang en harpun for at fange skrubber. Et håndspyd eller en dykkerkniv kan faktisk være nok, når man først har lært at snige sig ind på dem.

dykning danmark

Lær alt om undervandsjagt

Hvis du vil undervandsjage og fange fisk anbefaler jeg at du downloader denne folder så du er godt informeret omkring reglerne. Folderen er udgivet af Dansk Sportsdykker Forbund og giver dig en god start på at snorkle og fange fisk i Danmark.

Tak til

Artiklen her er skrevet af en af Danmarks dygtigste fridykkere og undervandsjægere, Morten Rosenvold Villadsen, der driver hjemmesiden Undervandsitetet.dk og i gang med at udgive bogen ”Hold Vejret – en bog om fridykning”.