Fabio Studer, som har Silvretta Montafon som sit hjemmeområde (Du kan læse hvad vi synes om Silvretta Montafon her) har en klar freestyle baggrund og har tidligere konkurreret i nogle af de største freestyle konkurrencer. Han er dog gået over til at se hele bjerget som sin legeplads og blev i begyndelsen af sæsonen inviteret til at deltage i Freeride World Touren. Her har han imponeret med podieplaceringer og store tricks midt i i de lange og krævende linier, som køres i Swatch Freeride World Tour by The North Face.

Pow edit med Studer

Fra freestyle til freeride

Efter hovedsageligt at have kørt freestyle konkurrencer, begyndte Fabio Studer i 2011 at fokusere på backcountry freestyle og står nu som en af verdens bedste backcountry freestylere. Han var eksempelvis den eneste som vandt alle sine fire runs til Swatch Skiers Cup, meget imponerende. Udover at konkurrere på højeste niveau, filmer han også med bl.a. Headbud Productions og Legs of Steel som laver nogle af de flotteste og mest progressive skifilm på europæisk grund.

Fabio Studer Freeride
Freeride World Tour / D. Daher

Swatch Skiers Cup

Big Mountain Run 1

Backcountry Freestyle Run 1

Han tager som udgangspunkt livet stille og roligt og forsøger at nyde hver dag, som var det den sidste. Om det er ski, rejse eller feste gør ikke så meget. Bare han hygger sig og udvikler sig som skier og person. Han har et forholdsvist lang karriere, som blev skudt igang med en invitation til JOI i 2007. Siden er han, som mange andre, gået hen og blevet mere glad for powder og backcountry. Hvilket på ingen måder har gjort ham til en dårligere skiløber.

Legs of Steel

Fabio Studer var også med i det legendariske kickershoot i Kaunertal med Legs of Steel.