St. Anton har som resten af Europa været ramt af en tørkelignende vinter. Snefaldet har været utroligt mangelfuldt. Når jeg kigger tilbage har vi vel fået et ordentligt snefald en gang i måneden. Dette snefald har sjældent været helt vanvittigt. Sæsonen i St. Anton har dog stadig været rigtigt god. Jeg har fundet masser af nye områder at køre og mindst lige så mange områder og linier, som jeg mangler at køre. Der er virkeligt meget udfordrende terræn i St. Anton Der har været rigtigt mange store oplevelser.

Ski touring St. Anton

Jeg har udvidet min horisont mht. ski touring. Har virkelig lært meget om terrænnet, sneen og bjergene i denne sæson. Jeg føler at jeg er blevet meget bedre til at bevæge mig rundt i bjergene og finde den gode sne. Jeg havde inden sæsonen glædet mig til at tage ud på ski touring, men havde aldrig troet jeg skulle blive så stor fan af det. I store dele af sæsonen har det været standard at starte dagen fra enten Rendl eller Stuben med at tage skindet på skiene og gå på opdagelse. Når man har touret hele formiddagen har man virkelig fortjent sine gode sving i pudderen.

Der har dog også været dage, hvor vi har kørt nemt tilgængelige offpiste runs hele dagen. En sådan dag havde jeg f.eks. i går. Det havde dumpet i forgårs og St. Anton havde ikke åbnet Schindlergratbahn. Liften blev til gengæld åbnet fra morgenstunden næste dag. Helt fantastisk, vi lappede liften hele formiddagen og fik flere episke nedfarter. Schindlergrat er et fantastisk bjerg. For lige at få sæsonen vel afsluttet vil jeg gerne sige tak til især Jakob, Jens, Søren, Troels, Christian Emil, Jens Persson, Julian og Ross for mange utrolige oplevelser i bjergene og i byen. Det har sku været en god sæson i St. Anton!

Helly Hansen Freeride DM

Min ski sæson er dog ikke helt slut endnu. Nu gælder det Helly Hansen Freeride DM i Tignes, Frankrig. Jeg tager til Tignes i morgen tidlig, toget kører helt vanvittigt tidligt og er dyrt, men det skal nok være det hele værd. Jeg glæder mig virkelig til offentliggørelsen af konkurrence facet og at få et nærmere kig på sneforholdene. Tror desværre at sneen bliver en noget hård oplevelse, men forhåbentligt tager jeg fejl. Helly Hansen Freeride DM ligger utroligt sent i år, kombineret med det lave sneniveau i Europa bliver det spændende at følge forholdene. Jeg føler mig dog sikker på at arrangørerne nok skal finde et både sikkert og udfordrende face vi kan køre på. Samtidigt bliver det interessant at se, hvordan niveauet hos de andre skiere er. Man bliver vurderet efter fem forskellige parametre: Linievalg, kontrol, flow, teknik, aggressivitet. Du kan læse en nærmere beskrivelse af reglerne her. Det bliver en stor oplevelse at være med til Freeride DM, glæder mig virkeligt meget. Jeg skal nok prøve at holde jer opdateret, så ofte som muligt.  I skal dog huske på at Helly Hansen Freeride DM også er danmarks hyggeligste skievent, så der skal også være plads til en enkelt skænk. Håber dog også på at kunne få noget godt offpiste skiløb indimellem skikonkurrencer. Jeg glæder mig meget til at opleve Tignes skiområde, hvis ikke andet, så for at se noget andet end St. Anton.