Rulleski trender i Vestjylland

Danmarks første skipark åbner lørdag d. 12. september. Den er blevet til gennem et samarbejde mellem Danmarks Skiforbund og Varde Kommune.

Video

[video_lightbox_vimeo5 video_id=128973036 width=1000 height=700 anchor=https://freeskiing.dk/wp-content/uploads/2015/09/rulleski-danmark.jpg]

 

Fakta

  • Lørdag d. 12. september klokken 12.00 blev Danmarks første skipark indviet.
  • SkiPark Vesterhavet er officielt træningscenter for Danmarks Skiforbund og ligger ved Vesterhavet i Varde Kommune.
  • Ruterne omfatter fire forskellige niveauer, som man kender det fra traditionelle skiløjper – grøn, blå, rød og sort.
  • Rundstrækningerne er blevet nøje udvalgt i samarbejde med eliteungdomsløbere fra Danmarks Skiforbund.
  • Skiparken er placeret i naturskønne omgivelser og ruterne vil være optegnede på små kort, man nemt kan have med rundt på ruten.

Fire ruter

De fire afmærkede ruter starter alle i Oksbøl ved Blåvandshuk Idrætscenter, der fungerer som BaseCamp for skiparken. Rundstrækningerne vil være tydeligt markerede og spænde i niveau fra begynder til ekspert. Ved den officielle indvielse vil der blive løbet på en rute, der er specielt tilpasset lejligheden.

”SkiPark Vesterhavet er enestående. Rulleski er en disciplin, der er i vækst, og som vi rigtig gerne vil støtte. Det er den eneste skidisciplin, vi i Danmark kan dyrke året rundt, og den fungerer som god træning til de andre skidiscipliner.”

Anna Harboe Falkenberg, Formand for Dansk skiforbund

Rulleski for alle

Danmarks Skiforbund har udviklet ruterne i samarbejde med deres bedste rulleskiløbere, og skiparken er således blåstemplet af specialisterne, ligesom den også kan benyttes af folk, der aldrig før har haft rulleski på fødderne.

Rulleski

Stigende interesse

Der er i dag ca. 1.000 rulleskiløbere i Danmark, og blandt Danmarks Skiforbunds 13.000 medlemmer er interessen støt stigende.  Sporten eksisterer som specialiseret disciplin, men bruges også især som forberedelse til langrend, da teknikkerne minder meget om hinanden, og de samme muskelgrupper aktiveres.