Alpinmesse og lavinetræning

Jeg tilbragte weekenden i Innsbruck, hvor jeg besøgte den interessante Alpinmesse. På andendagen af Alpinmessen tog vi til flere foredrag omkring lavinesikkerhed og lidt praktisk træning med lavinebipperen. Man kan aldrig få trænet nok med bipperen, og det var helt sikkert vigtigt at få rusten ud af søgningen.

Til foredragene var der en masse basal viden, men ind imellem var der nogle guldkorn, som jeg kan bruge til vinterens skitourings- og offpiste eventyr.

snowpar stubai zoo

Iset og stenhård gletscher

Men tilbage til Stubai, som er et kæmpestort gletscherskiområde, med de største bjerge jeg har set i Østrig lige rundt om hjørnet. De tre dage jeg brugte i Stubai, var stort set totalt bluebird med temperaturer omkring frysepunktet, så det var super fornøjeligt. Udover, selvfølgelig at der manglede powder og at al offpisten, der lå i skyggen var stenhård og tracked.

Pukler og flade pister

Tilgengæld er der en super skarp snowpark, bredt udvalg af fortrinsvist fladere pister og en pukkelspor, som jeg legede lidt med. Pisterne var ikke super interessante, men brede og velpræparerede. Om eftermiddagen alt for isede til mine parkski med helt runde kanter. Pukkelsporet var til start skræmmende, men viste sig overkommeligt.

Aldrig før har jeg prøvet kræfter med andet end tilfældige lastbilstore pukler smidt hen på et hang med bind for øjnene. Pukkelsporet var langt mere fornøjeligt og når det kørte, var det ligefrem sjovt at fræse ned igennem

Pukkelsporet i Stubai

Moreboards Stubai Zoo

Nu har jeg ikke været i så mange snowparks, når der er travlt. Moreboards Stubai Zoo er dog klart den park, som er stukket mest af. Niveauet var så ekstremt højt. Alle de studerende fra Innsbruck, kommer der flere gange ugentligt og det kunne tydeligt ses. På andendagen tager jeg liften ved siden af parken omkring kl.09.30 og så bliver den første double smidt af en snowboarder. Derfra var der ingen som så sig tilbage. Selv pigerne smed store og stilede tricks.

Moreboards Stubai Zoo

Udfordrende setup

Også featuresene var ret hardcore. Der var en begynderlinie, som var nem og overkommelig. Der kunne jeg overskue at forsøge nogle mere tekniske tricks, ellers var det mest bare overlevelse. Forsøge at komme helt skindet ned over dobbelt kink rør, rails og flere rør. Det var udfordrende, men ganske sjovt og sådan helt vildt inspirerende at se så mange gode freestylere!

Nem transport og mange gæster

Det er klart en fordel at gletscheren ligger så tæt på Innsbruck. Gjorde transporten nem, og vil du også besøge Stubai kan du nemt bo 20-30km fra gletscheren. Busserne kører hver 15 min. og det fungerer med tysk præcision (hvis man må sige det uden at fornærme østrigerne). Desværre betyder det også at der var rigtigt mange folk ved især parken, da denne lå på en af de to pister som har sol det meste af dagen. Det gav op til 10 minutters kø ved den lille T-lift. Ikke rigtigt optimalt.

Stubai Liftkø

Liftkøen på den sidste dag, med mange tyske dags-/weekendturister

Besøg Stubai!

Udover det er der ikke så meget dårligt at sige om Stubai Gletscherskiområde. Det skulle da lige være at det godt kunne have dumpet 1m sne mens jeg var der og at jeg godt gad at have kendt en lokal guide, som kunne tage mig med på en omgang skitouring på de store gletschere. Det må blive næste gang i Stubai. Anbefalelseværdigt er det i hvert fald.

skileje i stubai

Humor har de også i Stubai – De har sku det hele