Swatch Skiers Cup introduktion

Swatch Skiers Cup er en konkurrence som er arrangeret af Freeride World Tour på idegrundlag fra de to holdkaptajner Mark Abma og Kaj Zackrisson. Konkurrencen er den første af sin slags indenfor freeskiing. Der bliver konkurreret i to hold og i to konkurrencer, Big Mountain og BC Freestyle. De samlede resultater i begge konkurrencer kårer vinderen i tvekampen mellem Amerika og Europa. De to holdkaptajner har samlet de stærkest mulige hold fra deres kontinent, med lidt hjælp fra andre kontinenter, for at vinde Swatch Skiers Cup.

Team Amerika:

Mark Abma

James Heim

Dana Flahr

Chopo Diz

Oakley White-Allen

Dylan Hood

Josh Bibby

Rory Bushfield

Matt Margetts

Mark Abma er ikke i stand til at konkurrere og Team Amerika har derfor i sidste øjeblik indkaldt den canadiske freestyler Matt Margetts til at konkurrere i Swatch Skiers Cup.

Team Europa

Kaj Zakcrisson

Seb Michaud

Markus Eder

Henrik Windstedt

Chris Booth

Richard Permin

Nicolas Vugnier

Sverre Liliequist

Hvem vinder Swatch Skiers Cup?

Det er svært at vurdere, hvem der ender som vinder af Swatch Skiers Cup. Begge hold er utroligt stærke. Umiddelbart kender man flere af de amerikanske deltagere, da mange af dem har haft kortere eller længere filmsegmenter de sidste par år. Men derfor ikke at Team Amerika er favorit. Freeskiing.dk’s bud på en samlet vinder er: Team Europa. Først og fremmest fordi jeg tror de vinder Big Mountain dagen. Udover det er vi lidt patriotiske og krydser fingre for en god konkurrence med Team Europa som samlet vinder af Swatch Skiers Cup.

Big Mountain konkurrence til Swatch Skiers Cup

Team Europa vandt første konkurrence dag, Big Mountain, til Swatch Skiers Cup klart 6 – 2. Chopo Diaz og Oakley White-Allen stod for Team Amerikas sejre. Den italienske freestyler Markus Eder imponerede stort og kørte dagens sværeste linie, meget imponerende. Det bliver rigtigt spændende at se videoer fra konkurrencen. Videoer vil hurtigst muligt lagt blive lagt herud på siden. Så følg med, og hold dig opdateret på Swatch Skiers Cup.

Backcountry Slopestyle konkurrence til Swatch Skiers Cup

Det hele skulle afgøres på den lækkert shapede backcountry slopestyle course, som var en blanding af opbyggede features og naturlige features. Det var på forhånd ventet at være Team Amerikas terræn, men Team Europa steppede op og hev en uafgjort 8-8 hjem til Swatch skiers Cup BC Slopestyle konkurrence. Dermed vinder Team Europa samlet 14-10 over Team Amerika og kan det næste års tid kalde sig mestre af Swatch Skiers Cup. Stort tillykke herfra. Nedenfor kan du nyde den flotte video fra backcountry slopestyle konkurrencen til Swatch Skiers Cup.

Her på freeskiing.dk og på vores facebook side www.facebook.com/freeskiing.dk kan du med løbende opdateringer følge Swatch Skiers Cup.