Til Swatch Skiers Cup skal der konkurreres i backcountry slopestyle og big mountain. Alle skiere skal konkurrere i begge afdelinger, så for holdkaptajnerne gælder det om at vælge de rigtige skiere. Holdkaptajnerne er Mark Abma og Kaj Zackrisson, de skal stye henholdsvis Amerika og Europa. Hold Amerika skal have en skier med fra Sydamerika, men Hold Europa skal inkludere en skier fra  Australien eller New Zealand. Swatch Skiers Cup er uden tvivl den første af sin art. Det har taget 6 år at udvikle konceptet og gøre Swatch Skiers Cup til en realitet. Det bliver derfor utroligt spændende at følge konkurrencen når den afvikles i Valle Nevada, Chile den 5-12 September 2011.

Swatch Skiers Cup trailer:

Swatch Skiers Cup skiere

Ingen ved endnu, hvem holdkaptajnerne vælger til deres hold, men der er nogle interessante navne at holde øje med. Skal Tanner Hall tilbage til konkurrencescenen igen til Swatch Skiers Cup? Stiller Sean Pettit op til andet end Red Bull Linecatcher og Red Bull Cold Rush? Sidst men ikke mindst, kan Candide Thovex lokkes væk fra sit 2-årige Quicksilver sponsorerede filmprojekt for at stille op for Hold Europa til Swatch Skiers Cup. Det bliver virkeligt spændende at se, hvem der bliver valgt til de respektive hold. Uanset hvem der bliver udvalgt til Swatch Skiers Cup, hersker der ingen tvivl om at vi vil se noget af det mest progressive backcountry skiløb, verden nogensinde har set.

Swatch Skiers Cup – Verdens bedste freeride event?

Swatch Skiers Cup har høje ambitioner og der er ingen tvivl om at vi kommer til at være til et festfyrværkeri af freeride og freestyle, kombineret til et af verdens bedste skievents, når Swatch Skiers cup løber af stablen. Her på freeskiing.dk, vil vi dække det tæt, så du kan altid følge med i udviklingen og resultaterne fra Swatch Skiers Cup.