Rose Prizm

Takket være Inq.dk har jeg haft muligheden for at teste Oakleys nye Prizm linse. Jeg fik fingrende i en sort Crowbar med en Rose Prizm linse og den har jeg været rigtig glad for.

Faceshot på Prizm

Rose Prizm linsen skulle i følge Oakley udmærke sig på dage med overskyet vejr og lavt lys, derfor har jeg hovedsagligt testet linsen i den slags vejr.

Det skal dog siges at den nye Prizm teknologi har et meget bredere spektre af lysforhold, det betyder at man ikke nødvendigvis skal have forskellige linser til forskellige vejrforhold. Derfor har jeg naturligvis også prøvet linsen af i solskin.

Sammenligning med Smith I/O

Den nye Prizm linse er blevet testet i dyb pudder, på pisten og i parken, og for at have noget at sammenligne med, skiftede jeg i løbet af dagen Crowbars’ne ud med mine Smith I/O med en lyseblå linse.

Da jeg første gang prøvede at skifte fra min lyseblå linse til den nye Rose Prizm linse var det en smule overvældende. Den rosa farve er meget markant, og da jeg lige have vænnet øjnene til det, kunne jeg hurtigt og bedre se kontrasten i sneen.

Udover at kontrasten er mere markant, så har Prizm linsen også en anti-blændende funktion og på grund af det bredere spektre af lysforhold, føler jeg at lyset balancerer rigtig godt rundt i ens synsfelt.

Selv når der har været whiteout har jeg kunnet skimte hældningen i sneen, og på den måde ikke være helt fortabt midt på et face.

Skærmbillede 2015-02-09 16.55.53

Fungerer også på dage med sol

Der har været flere tilfælde hvor jeg er kommet afsted i mine crowbars på dage med sol og skyer, og her gør den rosa linse det overraskende godt. Den anti-blændende effekt står virkelig ud, og lige pludselig er det ikke så slemt at have glemt sine solskinslinser hjemme på hylden.

Rose prizm en ny all-round linse?

Rose prizm linsen har overrasket mig rigtig positivt, og med dens evne til at lukke ind for lyset på dage med lavt lys, men samtidig også have den anti-blændende effekt på solskinsdage, gør det den rigtig attraktiv hvis man kun har mulighed for at have én linse.

Pow sving

Rose Prizm klart på gear-listen til næste sæson

Efter at have prøvet Rose Prizm linsen i en måned, har jeg slet ikke lyst til at køre lavt lys med andre linser. Om man er til store brede pister, små couloirs eller bare elsker at shredde i parken så er denne linse klart en ting.

Yderligere to Prizm linser på markedet

Jeg har som beskrevet kun haft mulighed for at teste den ene af de tre Prizm linser, og hvis du gerne vil læse lidt om de andre to, så har vi skrevet en lille artikel omkring dem også.

Alt om de nye Prizm linser