Testundersøgelser

I testen af skihjelmene blev flere aspekter af skihjelmenes sikkerhed testet. Skihjelmene blev testet for deres evne til at modstå stød fra forskellige vinkler. Stød forfra, bagfra, samt når skihjelmen var afkølet. Testen undersøgte også, hvor godt skihjelmene modstod penetration.

Skihjelme i testen

Skihjelmene, som blev testet var af mærkerne: POC, R.E.D, Sweet, Scott, Cebe, Tecno, RBK og Everest. Prisniveauet for skihjelmene lå på 500 SEK for den billigste skihjelm og 1400 SEK for den dyreste skihjelm. Testfakta.se tog også højde for prisen i deres endelige vurdering af skihjelmene. Dog uden at gå på kompromis med sikkerheden.

Resultatet fra test af skihjelme

Den billigste skihjelm, en Everest Freeride hjelm blev testens dårligste skihjelm, sammen med Scott og RBK skihjelmene opfyldte Everest hjelmen ikke sikkerhedskravene. På trods af en lidt højere pris vandt POC Receptor BUG testen. POC Receptor BUG skihjelmen scorede især godt i testen af skihjelmenes evne til at modstå stød. Testens dyreste skihjelm, en Sweet Ramble skihjelm, blev nr. 3 i testen. Uden tvivl en kvalitetshjelm, men man kan med POC Receptor BUG og Cebe Spyder Freestyle skihjelmene, får mere sikre skihjelme, for færre penge.

Her kan du se resultatet fra testen af skihjelme:

Svensk test af skihjelme

Her kan du købe POC Receptor Bug.