Dagen startede med at få købt liftkort til Espace Killy, det viste sig at være besværligere end først antaget. Val Claret har valgt at man skal købe sit liftkort, så langt væk fra lifterne som overhovedet muligt. Det er dog hurtigt glemt. Da vi først kommer op i Tignes og Val D’isere terrænet, åbner der sig et hav af fede linier. Mange af dem står helt urørt hen. Vi har inden Freeride DM været meget betænkelige ved sneforholdene i Frankrig. St. Anton led virkelig under den manglende sne. Det samme gør sig ikke gældende for Tignes og resten af Espace Killy. Her er ikke meget sne, men skiområdet har stadig masser af muligheder. Nattefrosten holder stadig skiområdet i rimelig stand. Det betyder at offpisten er hård og ofte knoldet om morgenen. Omkring middag tør sneen dog op og man kan køre god slushsne.

Jeg er derfor ikke længere nervøs for sneforholdene til Helly Hansen Freeride DM. Det bliver ikke pudder, men det skal nok blive rimelige forhold. I et nordvendt område fandt vi endda lidt pudder. Jeg er sikker på at arrangørerne af Freeride DM nok skal finde et face, som giver skierne de bedste muligheder. I dag er der Riders meeting, hvor facet bliver offentliggjort. Jeg glæder mig meget til at se Freeride DM facet og satser på at komme ud og kigge på det i morgen. Få taget nogle billeder og vælge en linie.

Val Claret, udsigt, Freeride world tour face

Udsigten fra vores hotelværelse i Val Claret, godt udsyn til et gammelt Freeride World Tour face.

Jeg er utroligt imponeret af Espace Killy skiområdet. På en sæson her ville man kunne køre mange fede linier. Hvis man har lyst til at skitoure har skiområdet virkelig mange muligheder. Vi hikede ikke mere end 5 min. i dag og vi fandt flere gode urørte linier. Det er derfor et godt valg af skiområde til Helly Hansen Freeride DM.

Se video af sneforholdene her:

Læs mere om Skiferie i Tignes her.