Hej Patrick

Da du er ganske ukendt i det danske miljø, får du selv lov til, at fortælle kort om dig selv, hvem er du?

Jamen jeg er en ung dreng fra Stilling (Skanderborg) i Jylland, som for 2 år siden blev færdig med min gymnasielle uddannelse. Jeg tog mig derfor den frihed, at tage på skisæson i et halvt år, da jeg har haft planer om dette meget længe. Jeg har stået på ski siden jeg var 3 år gammel og det har bare aldrig virket til at blive kedeligt for mig! De første 10 år ca. var det blot den ene uge om året med min familie, men det begyndte så småt, at blive lidt flere da jeg ramte teenageårene og fik øjnene op for Freestyleski. Så blev det 2 uger og senere 3-4 uger om året. Delvist med familie og eller venner og få gange camps. Så ski har altså virkelig været en stor ting for mig og det var fantastisk at være 6 måneder i Mammoth sidste sæson.

Sneen er begyndt at falde en masse steder kloden over nu her, er det noget du har set frem til?

Det er det bestemt! Jeg har fuldt med i spænding, på forskellige hjemmesider, hvornår guds dråber ville falde. Så da sneen faldt den 21. september i Mammoth var jeg en meget lykkelig lille dreng.

Mammoth virker til at være et sted, du har forelsket dig i. Hvad har du brugt tiden på, siden du kom hjem fra staterne i maj?

Mammoth er lige MIG! Det er et fantastisk sted på så mange punkter. Jeg har et kæmpe mountain crush for det sted. Herhjemme har jeg simpelthen bare arbejdet så meget som muligt, så der kan komme noget mønt i lommen. Så har forskellige ski edits, fra forrige sæson også taget en god sjat af min tid, plus så har jeg sammen med drengene, jeg var af sted med sidste år, fået stablet et summer setup på benene, så der har vi også haft nogle dejlige stunder

Hvad går du og roder med i disse dage?

Jamen jeg har haft en masse arbejde lige herop til afrejse, da jeg rejser til Mammoth igen her i nat (14 nov), så der har ikke rigtig været tid til at blive stoked! Men nu er jeg fri og jeg har fået vokset og slebet skiene, så jeg kan komme i gang med at pakke, som selvfølgelig altid bliver i sidste øjeblik.

Patrick Gissel vandhund

Hvordan har du gjort dig klar til den kommende sæson?

Over sommeren har der været trampolin træning dagligt og så noget løb ugentligt. Jeg er ikke den store fitnesshaj, men jeg træner bare lidt hjemmefra. Og så har vores summersetup også været en vigtig brik til vedligeholdelse af balance og finesse på rails.

Hvorfor tager du år efter år, på skiferie eller sæson, hvad er det ved skiløbet og rejserne som betyder så meget for dig?

Åha. Det er et godt spørgsmål! Hvorfor bliver Messi ved med at sætte fod på fodboldbanen, hvorfor fortsætter Cat Stevens med at spille musik? Det er bare kærligheden til det man godt kan lide og det man elsker! Jeg kan bruge timer på, at kigge på sneen falde. Der er bare noget majestætisk over det! Og så det adrenalin kick det giver, når man suser ned mod en stor kicker er jo ubeskriveligt. Og når du har et nyt trick i hovedet, som du så inderligt gerne vil have til at lykkes, og det så virker… Bedste følelse der findes! Ej at forglemme glæden ved at have den fedeste tid med kammeraterne på bjerget. Så sjovt!

Hvad er målet for denne sæson

Jamen jeg forventer først og fremmest en kanon tur med masser af sjov, sne, venner og tricks! Jeg skal af sted med Mathias Veggerby i år og vi skal bo med Mammoth Seasonaires, så der skulle være rig mulighed for at gør sig en masse nye bekendtskaber. Jeg har et meget bedre fundament at tage af sted på i år, i forhold til min kunnen på ski. Så målet er helt klart at gå meget større og smide meget mere ned. Hvilket også er nødvendigt efterhånden, da den danske Freestyle scene er helt på toppen! Der er så mange vanvittigt dygtige riders, og da jeg har intentioner om at stille op til DM i år, er det virkelig en nødvendighed at gå all in. Så jeg vil virkelig gå til den og selvfølgelig skal der da filmes en del, af hvad jeg render og laver og forhåbentligt bliver nogle tricks, jeg kan være stolte af og komme videre med!

Hvad DM angår, ved jeg ikke rigtig hvad jeg har af forventninger, udover en forhåbentlig pisse fed oplevelse. Jeg har jo ikke stillet op før og som sagt er konkurrencen virkelig blevet hævet. Jeg vil selvfølgelig gøre mit bedste og håber da på at gøre det rigtig godt. Så alt i alt er målet vel at komme over og have det fedt, nyde det jeg elsker og så må vi jo se om det er nok til at bringe mig op af med de bedste i Danmark, og muligvis skaffe mig en lille sponsor.

Huge 540

 

Har du nogle mål for et trick du skal ha sat inden sæsonen er slut, hvad er målet til DM?

Jeg vil gerne i gang med at smide mere switch. Så det er vel noget switch 10. Cork 9 og rodeo samt switch rodeo i forskellige former er også noget jeg gerne vil rode lidt med.

Mesterskaberne kommer til at løbe af stablen i uge 7, stiller du både op i Slopestyle, Half-Pipe og Big Air?

Er lidt diverse med Half-Pipe, da jeg føler at jeg hellere vil smide min tid og energi i Slopestyle og Big Air. Så jeg tror kun, at det bliver de to jeg stiller op i. Men det har nu egentlig været planen altid. Half-Pipe er bare ikke lige mit domæne, men man skal jo aldrig sige aldrig

Fortæl om din største ski oplevelse

Dem vælter jeg jo i! Haha, ej. Altså generelt hele turen til USA sidste år, var jo helt igennem fantastisk. Alt den sne og alt den sol hele tiden! Plus de knivskarpe parker der stod til rådighed 24/7. Det var jo alt hvad en skier kunne ønske sig. Men jeg var af sted på en tur nogle år tilbage i Avoriaz, med nogle venner, hvor vi var oppe på bjerget en dag, hvor det på få minutter gik fra sol, til sne og tåge. Der kom så meget sne, og det var ikke til at se for tågen, så hele bjerget valgte at tage ned! Selvfølgelig med undtagelse af 4 naive drenge, der bare ikke ville forlade bjerget. Efter et par timer klarede det op og vi stod med helt frisk pudder og sol, så i en time til halvanden havde vi bare bjerget og den nyfaldne sne for os selv. Ubeskriveligt.

Din værste ski oplevelse

Altså jeg er personligt selv aldrig kommet til skade 7-9-13. I hvert fald ikke alvorligt. Men vi var ude for en hændelse i USA, hvor en ven slog hovedet rigtig voldsomt og jeg var den første til at være nede ved ham og sørgede for at hoppet blev lukket. Da jeg kom hen til ham, var der ingen kontakt at finde og det var først da ski patruljen kom han, at begyndte at bevæge sig, dog stadig uden nogen kontakt! Jeg endte også med, at følge med på hospital og han var ikke vågen i lang tid. Jeg skulle også ind og fortælle ski patruljen hvad der var hændt. Det var en barsk oplevelse, at se hvor lidt der skal til for at det kan gå så utrolig galt, det var bestemt et setback i en kort stund.


Steder du skal stå på ski inden du dør

Jamen jeg tror at jeg, som så mange andre, gerne vil opleve sneen i Japan! Tror det er helt ubeskriveligt. Og så et sted som Alaska ville også helt klart være et must do!

Ej at forglemme New Zealand parkerne! 

Patrick Gisselmann park

Hvad er Patricks største skirelaterede drøm

Åh, jamen det HELT store ville jo være sådan noget som at møde Tanner Hall og Sean Pettit, hygge lidt med dem, Haha, det ville saft’susme passe mig fint! Men ellers podieplads til DM. At kunne leve af det mand elsker og har en kæmpe passion for! Så kunne det jo ikke blive meget bedre!

Hvor er Patrick om 3 år både skimæssigt og karrieremæssigt?

Forhåbentlig er jeg stadig på ski i stor stil. Det er i hvert fald pt. planen at jeg vil fortsætte med det i år fremover! Karrieremæssigt kan jeg jo kun sige, forhåbentlig skier, da jeg ikke lige på stående fod ved hvad jeg vil studere, men alt efter hvordan det hele udspiller sig skal jeg jo nok studere på et tidspunkt, muligvis dyrlæge, hvis skiene fejler.

Et godt råd til folk som ikke har været på sæson før?

Først og fremmest.. GØR DET! Det er så helt igennem fantastisk. Noget der gjorde min oplevelse rigtig fed, var at vi arrangerede det hele selv og ikke gik igennem rejseselskaber. Det var en frihed og opgave på samme tid. Hvis i rejser en gruppe sammen, vil jeg helt klart foreslå, at i selv finder et hus, selv finder rejsen osv. Det er helt klart det værd. Det der binder jer heller ikke til noget/nogen. Bare kom ud og fået set noget, og mød nogle nye mennesker! Så er i sikre på at få en uforglemmelig tur!

Patrick Salto

3 favorit kunstnere som høres i ørene på bjerget

Medina, Watch the throne (Jay Z – Kanye West) og Miley Cyrus

Hvis du kunne være alle i verden for en dag, hvem vil du være?

Julia Roberts !!! Men det nok mest fordi at jeg altid har haft et man crush på Richard Gere, som jeg ved Julia har spillet sammen med.

Der går forresten rygter om at du har været med i et band, fortæl lige kort om det?

Hahahahaha! Jamen det er rigtig jeg havde lige en kort rap karriere. Det blev meget større end forventet, vi endte med at spille på Skanderborg Festival, men det er der lige så stille lagt låg på igen, men sjovt det var det nu.

Tusind tak for tiden Patrick, vi håber at du får en super fed sæson, og du ønskes alt held fremover og især til DM. 

Patrick er så heldig at have hans eget Freeski Team, som hedder P-Gizz Freeski Team, tjek editet ud, som indeholder en masse danskere, som var i Mammoth sidste sæson.

Er du interesseret i at se mere til Patricks rapkarriere, så hed bandet Dope Skate Team.