Billede med tekst

Hej Trine
I de første interviews til Tirsdagens Talenter, har vi haft fokus på en rigtig parkrotte, samt en pudderhund med trang til det dybe sne, nu flytter vi i første omgang fokus væk fra de shapede parker og den dybe pudder i offpisten, og tager fat i den første pige i Tirsdagens Talenter! Til dem som ikke kender til dig, får du mulighed for lige at fortælle om dig selv, hvem er du?

Jeg er 20 år gammel, og er pt. på min 3. hele sæson med primært fokus på disciplinen Slopestyle. Jeg har derudover også noget kærlighed til offpisten, og prøver i det hele taget at være en alsidig skiløber. Jeg startede som 4-årig da familien hev mig med på de årlige skiture, og som 10-11 årig startede interessen for Freestyle, da jeg havde min bror (Rasmus DJ, red.) som jeg konstant kørte i røven af, (og stadig gør, hehe.) Jeg er livsglad og eventyrlysten, og skolebænken tiltaler mig overhovedet ikke – derfor er uddannelse udskudt nogle år endnu, så jeg kan få lov at leve min drøm om, at have skiløb som en hverdag, mens kroppen kan og jeg endnu ikke har ting som forhindrer mig i det.

Skisæsonen begyndte for mange vinterelskere i november, hvornår ramte du første gang sneen i denne sæson, og hvor mange dage i kalenderen er booket til ski i år?

Jeg tog også selv afsted i slutningen af november, til ” mit andet hjem” Val Thorens i de franske alper. Her slutter sæsonen i midt maj måned, og planen er at blive indtil området lukker ned og hele Val Thorens bliver en spøgelsesby for sommeren.

Du har deltaget i Freestyle DM siden du var 11 år gammel, og har flere guldmedaljer i bagagen. Fortæl om følelsen ved at være med til et DM, og hvilket pres det indebærer at være tidligere guldvinder

At have været med så længe, betyder at jeg har lyst til at vise noget nyt og vildere hvert år – klart fordi jeg står så meget som jeg gør, og derfor forventer en stor udvikling fra år til år. Men forventninger bliver også efterhånden større og større, specielt fra mine sponsorer, som har set mig i gamet så længe. DM er en uge med meget eksponering, så det betyder en del og lægger derfor meget pres på mig under konkurrencen.

Rail

Hvad går du og roder med i disse dage?
Jeg har netop deltaget i min første større konkurrencen efter skaden, SFR Tour som foregik her i Val Thorens. Det et stort skridt for mig, og super fedt at være med, og mærke suset af, at være på rette vej igen. Men der er stadig lang vej, og jeg har kæmpet en del med mod og selvtillid det sidste stykke tid, som stadig begrænser mig, når jeg skal presse mig ud i noget ”nyt”. Jeg endte på en 10. Plads ud af 15, hvilket var lidt bedre end forventet faktisk, så det var en god oplevelse.
Til gengæld overbelastede jeg mit knæ, pga. jeg stadig ikke er vant til store kickers, så har ikke været på ski de sidste 6 dage nu, og det gør mig super frustreret her op til DM. (DM løber af stablen i uge 7, fra d. 8 feb – 14 feb.)

Hvordan gjorde du dig klar til denne sæson?
Jeg har trænet som en sindssyg! Efter jeg fik en knæskade sidste år i august, har jeg haft genoptræning 4-5 gange om ugen siden og cyklet en helt masse. Jeg har været ret målrettet, da jeg har vidst, at det var den eneste vej, at komme ordentligt tilbage på ski. Derudover har jeg haft 4 måneder i butik, hvor jeg har sparet lidt op til sæsonen…

Hvorfor tager du år efter år, på skiferie eller sæson, hvad er det ved skiløbet og turene som betyder så meget for dig?
Livet i bjergene og oplevelserne er klart det, som giver mig blod på tanden år efter år. At jeg har fået skilløb som en hverdag hver vinter nu, betyder også at man ser fremad, sætter sig mål og kan se fremskidt hver gang. Jeg er rigtig glad for den anderledes hverdag jeg har skabt nu, da livet i Danmark i mine øjne er for ensformigt i længden, med skole og job – røvsygt altså 🙂

Hvis du selv kunne vælge, vil du så helst bruge en helt dag i en shapet park i høj solskin, eller en dag i offpisten med 50 cm nysne?
Det er jo den gode træning i en skarp park som jeg jagter. Men eftersom jeg har så mange af de dage, er de ikke så specielle længere, og det er derimod pudder dagene, som man pludselig sætter ekstra meget pris på, da det ikke er så tit, jeg giver mig selv tiden til det.

Danmarksmesterskaberne i Freestyle, som foregår i Tignes, løber af stablen igen i uge 7 i år, hvad er dit mål for konkurrencerne?
Med 16 DM guld medaljer i bagagen, vil en 2. Plads, et eller andet sted aldrig blive godt nok i mit hoved. Eftersom jeg var skadet sidste år, kunne jeg ikke stille op, og derfor et målet selvfølgelig i år at vinde titlerne tilbage. Til gengæld har jeg ikke været så usikker før. Pigernes niveau har virkelig taget fart i den rigtige retning, de sidste to år, og der er pludselig mere konkurrence i alle disciplinerne end der før har været. Det skide fedt, og godt at se!

Men hoved formålet er klart at have en god og hyggelig konkurrence, motivere hinanden og rykke grænser sammen. Jeg skal finde modet tilbage efter skaden, og det vigtigste i år, er ikke at sætte et vildt løb, men blot et løb, jeg kan være tilfreds med, hvor jeg viser stil samt overskud og ikke risikere noget.

Vinder til DM

Har du planer om at deltage til DM i Freeride i år, og hvad er forventningerne dertil?
Jep, jeg skal helt sikkert med over og deltage i Freeride DM. Det er en god afslutning på sæsonen og en hyggelig uge. Jeg har stillet op 1 gang før, for to sæsoner siden, hvor jeg ikke havde nogen forventninger overhovedet, da jeg aldrig rigtig har kørt Freeride på noget plan. Så jeg var ikke presset og syntes det var vildt fedt at være med. Jeg endte overraskende nok på en 4. Plads, hvilket var så meget bedre end jeg nogensinde havde forestillet mig, så det var en rigtig god oplevelse. I år er målet en top 10. Da der er en del mere konkurrence pga. de mange kvindelige deltagere i denne disciplin.

Kommer ind af DM port

Hvordan er det at være kvinde i en sport, hvor fokus samt medie dækning ofte er på de mandlige konkurrencer? Hvilke fordele og ulemper er der ved at være kvinde i skisporten, samt når man er på sæson, hvor rigtig mange er mænd?

Det kan være svært at blive taget seriøst som pige i sporten. Ligemeget hvad, er medierne altid mest interesserede i drengene og derfor er det svært at få samme eksponering. Selvom jeg knokler mindst ligeså hårdt, som mange af drengene, skal man altid gøre noget ”vildere/ekstra” for at blive lagt mærke til. Niveau-forskellen på herre/damesiden er så stor og folk udefra kan have svært ved at forstå, at fysikken for piger bare er noget andet.
Jeg bliver ofte sammenlignet med verdenseliten af piger, og der er sku en del at leve op til – det er ikke altid nok bare at være den bedste pige i Danmark.

Jeg synes det ærgerligt at vi er så få piger i sporten. Det ville give en helt anden vild stemning, hvis vi var 15-20 piger til alle konkurrencerne – men det er en livsstils sport og der er desværre ikke mange, som er klar på at ligge alt deres tid i det, for det er ikke populært i Danmark at udskyde uddannelsen. Jeg synes dog det fedt, at være pige i drengesporten.

Har du nogle mål for et trick du skal ha sat, eller en bestemt linie som skal prøves inden sæsonen er slut?
Største mål for sæsonen, er lige nu bare at komme 100 % tilbage og køre alle mine tricks lige så godt og sikkert som før. Derefter er de næste skridt at komme i gang med Cork 720, switch 540, noget flat 3/underflip halløj, og det kunne være vildt nok at komme så langt, at have lyst til at prøve 1080’er. På rails og boxe er jeg faktisk kommet ret godt i gang, og næste skridt må være 450 på og af, og starte på tekniske ting som pretzel og lipslide.

Hænger i luften med grab

Fortæl om din største ski oplevelse?
Min forrige sæson, lige før jeg blev skadet i knæet. Der rykkede jeg mig virkelig. Jeg kørte første gang med i Freeride DM, blev sikker i mine tricks, jeg satte min første og bedste 9’er på x-games hop og vandt alt til Freestyle DM, og var skridtet tættere på den internationale scene. Det var en succesrig sæson og jeg var kæmpe-høj længe efter!

Din værste ski oplevelse?
Det som sidder dybest i mig, og som på en måde også har været min værste oplevelse, er faktisk ikke noget med mig selv. Det er derimod hvad jeg har lagt øjne til af andres skader og styrt, som har skræmt mig mest. Et af dem, har været min brors brutale sammenstød med en anden pige i pipen, hvor jeg stod alene på toppen og så det hele, mens de begge lå og var i en helt anden verden, med smerter og blod over det hele. Der var jeg virkelig bange.

Steder du skal stå på ski inden du dør?
Japan, USA/Canada.

Hvad er Trines største skirelaterede drøm?
OL 18 og X-games.

Et godt råd til folk som ikke har været til DM før?
Stil op! Alle synes det er super fedt med nye ansigter på banen. Det er en god, lærerig og fed oplevelse du får, og alle hygger og hyper hinanden.

Hvad bliver forhåbentlig den vigtigste milepæl i hele 2014 for Trine?
Klart at mit knæ skal komme til at spille max igen, og ikke skulle holde mig tilbage. Få modet og selvtilliden tilbage, og arbejde med psyken for at kunne komme tilbage på niveau.

Hvis du kunne være alle i verden for en dag, hvem vil du være?
Travis Pastrana. Manden som har fået de absolut sygeste adrenalin kick, og fået oplevelser som har været så tæt på døden, at man ikke fatter han stadig er i live.
Men ellers, så er Pippi Langstrømpe også et virkelig godt bud!

Tusind tak fordi du gad at deltage! Freeskiing.dk ønsker dig alt held i disse dage til DM, og håber at kroppen kommer på niveau igen, så vi forhåbentlig kan se dig på den internationale scene en gang i fremtiden. Forsat god sæson herfra.

Hvis du vil se mere til Trine så tjek hendes hjemmeside www.trinedj.dk og følg hendes blog om oplevelser, træning og hverdag.

En video af Trine’s første knæskade 

Tirsdagens Talenter

Freeskiing.dk vil hele vinteren over, lave interviews med upcoming skiers på den store danske skiscene, samt informere om hvordan de allerbedste skiers træner sig op til DM. Vi søger historien om passionen for skiløbet og livsglæden, både for den konkurrenceprægede skiløber, men også for ildsjælen som bare ønsker at opleve den frie natur og få en masse pudder under skiene.