Denne top 10 over skiområder i Europa for begyndere er udformet af den store internationale ski og snowboard hjemmeside, skisnowboard.com. Skiområderne er blevet udvalgt efter deres evne til at give begyndere på ski den bedste oplevelse og gode betingelser for at lære at stå på ski. Top 10 skiområder Europa for begyndere kan bruges som inspiration til den næste skiferie, mange af skiområderne har også masser af tilbyde mere øvede skiløbere.

Top 10 skiområder i Europa for begyndere:

1. Cervinia, Italien

Cervinia skiområde ligger på den italienske side af det ikoniske Matterhorn bjerg. I Cervinia skiområde kan begynderne boltre sig på brede boulevarder i det utroligt snesikre skiområde. Cervinia tiltrækker ikke udelukke begyndere. Turister som vil benytte sig af det dyrere Zermatt skiområde kommer også til Cervinia på skiferie. Cervinia skiområde har 200 km piste, som alle kan boltre sig på. Samtidigt er liftsystemet utroligt gennemført, hvilket giver nem og hurtig adgang til endnu en tur på pisten.

2. Flaine, Frankrig

Flaine skiområde har mere end 250km piste for de nye skiløbere. i Flaine skiområde er der som i mange andre af de franske skiområder brede boulevard lignende pister. De brede pister gør det til en fornøjelse af træne carving og de indledende plov øvelser. Den bilfri Flaine er en fornøjelse for familier, på trods af det typiske franske skiby look med masser af betonbygninger.

St. Anton skiområde Østrig

3. La Plagne, Frankrig

La Plagne skiområde er et af de eneste skiområder, hvor begyndere kan tage hele vejen til toppen af skiområdet og stadig stå på ski ned. De 225 pistekm som først og fremmest henvender sig til begyndere og let øvede skiløbere, byder på flotte naturoplevelser og gode sneforhold. La Plagne skiområde strækker sig fra skovområderne til en af Europas højest beliggende gletschere.

4. Arosa, Schweiz

Arosa skiområde er et paradis for begyndere og letøvede skiløbere. Nybegyndere på ski vil føle sig hjemme på de lange og utroligt brede pister som findes i Arosa skiområde. På trods af det begrænsede udvalg af pister med 60 km, er der nok med gode muligheder for at blive en bedre skiløber i Arosa skiområde.

5. De tre dale, Frankrig

De tre dale skiområde, som bl.a. indebærer Val Thorens skiområde, er det eneste skiområde som er med på top 10 for både, begyndere, øvede og eksperter. De tre dale skiområde, byder på alt hvad ens skihjerte kan begære. Også for begyndere, som kan træne teknik på de velpræparerede og brede pister i skiområdet De tre dale.

Her kan du læse mere om skiferie i Val Thorens.

6. Schladming, Østrig

Schladming skiområde er en del af det store Ski Amadé skiområde i Østrig. Begyndere bør fokusere deres kræfter på den del af skiområdet, som hedder Rohrmoos. Her er der flest begynder pister, selvom alle sub-skiområder har begynder pister er det i Rohrmoos flest er samlet. Schladming skiområde er rigtigt godt sted at starte sin ski karriere i alperne.

7. Cortina d’ampezzo, Italien

Den solrige dal på østsiden af dolomitterne byder begyndere op til dans i skiområdet Cortina d’ampezzo. Er klassisk skiområde i Italien med masser af brede boulevarder til begyndere på ski og hyggelige restauranter, hvor man kan hvile benene, samt få lidt god mad og vin.

8. Saas-Fee, Schweiz

Saas-Fee skiområde har en virkeligt god opbygning, hvor bjerget er niveau-delt. Begyndere starter i bunden og som man forbedrer sig på ski bevæger man sig op ad bjerget. Derfor behøver man som begynder ikke bekymre sig om at blive fanget på en piste man ikke kan komme ned fra. Dem er der nemlig også rigeligt af på Saas-Fee skiområdes 100 km pister.

Her kan du læse mere om skiferie i Saas-Fee.

9. Les Arcs, Frankrig:

Les Arcs skiområde hænger sammen med det La Plagne skiområde i det enorme Paradiski, som byder på 425 km piste. Les Arcs har masser af gode pister til begyndere, som skal lære at dreje, bremse og holde sig i kontrol på ski. Med de mange piste km kommer man heller ikke til at køre træt i Les Arcs skiområde. Der er altid nyt at se, også for begyndere.

10. Obergurgl, Østrig

Obergurgl skiområde ligger i den sceniske Ötztal, hvor også store skiområder som Sölden er placeret. Obergurgl er det skiområde i Ötztal som tilbyder de bedste forhold for begyndere. Gode lifter og gode pister til dem som ønsker at arbejde på carving teknikken og lære de grundlæggende sving.

Det var top 10 listen over de bedste skiområder i Europa for begyndere. Håber at du kan finde lidt inspiration til din næste skiferie i alperne med denne top 10 over bedste skiområder for begyndere.