Den store internationale side, skisnowboard.com har lavet en top 10 over de bedste skiområder for de skiløbere, som har brug for lidt ekstra udfordring.

1. Davos/Klosters, Schweiz

Davos/Klosters skiområde er helt i top hos letøvede, som stadig ikke vil bevæge sig ud i det mest udfordrende terræn. Pisterne er konsekvent velpræparerede og de stejle pister gør Davos/Klosters skiområde til et optimalt sted at finpudse sin carvingteknik. På powderdage, kan man finde godt offpiste fra toppen af Parsenn bjerget.

2. La Plagne, Frankrig

La Plagne skiområde var også på Top 10 skiområder Europa – Begynder. Det er af den simple grund at det er et fantastisk alsidigt skiområde, som har masser af muligheder både for begyndere og øvede skiløbere. Vil man rigtigt udfordre sig selv er gletscher området helt fantastisk med god sne. Generelt kan alle finde et passende niveau i det 425 pistekm store Paradiski som La Plagne skiområde er en del af.

skiområde europa øvet

Foto: Søren Storgaard Sørensen

3. Madonna del Campiglio, Italien

I Madonna del Campiglio skiområde er liftkø en sjældenhed. Skiområdet har gjort meget ud af at bygge nye og moderne skilifter, som hurtigt bringer folk op til de velpræparerede pister. Pister som oftest også føles tomme. Madonna del Campiglio skiområde er en rigtig selvtillidsbooster, som vil give alle uanset niveau en god oplevelse på skiferien.

4. De tre dale, Frankrig

De tre dale skiområde er ifølge skisnowboard.com det mest alsidige skiområde i Europa. De tre dale skiområde og dets enorme muligheder er på alle lister over bedste skiområder, både begynder og ekspert. Terrænet og mulighederne er i særklasse, deres snowparks holder også højt internationalt niveau. De tre dale skiområde har det hele, desværre også mange turister. Mange danskerne nyder at tage til især Val Thorens.

Her kan du læse mere om skiferie i Val Thorens.

5. Kitzbuhel, Østrig

Kitzbuhel skiområde har næsten udelukkende øvet terræn. Langt de fleste pister er røde og velpræparerede og passer derfor som fod i hose til den øvede skiløber, som vil forbedre sit piste skiløb. Her samtidigt mulighed for at prøve kræfter med den legendariske Hahnenkamm piste. Offpiste er let tilgængeligt, lige ved siden af pisterne i Kitzbuhel skiområde.

6. Grindelwald, Schweiz

Grindelwald skiområde er et kæmpestort skiområde, som man ikke når at få udforsket på en uges skiferie. Her er gode begynder områder, masser af muligheder for den øvede skiløber, eksperterne kan slå sig løs i de enorme mængder offpiste skiløb i Grindelwald skiområde. Som begynder og øvet kan man blive i det lokale Grindelwald skiområde, folk som vil mere på opdagelse kan prøve nogle af de mange andre skiområder i dalen.

7. Flims, Schweiz

Den hyggelige alpeby Flims byder på et skiområde et verdensklasse. Det samlede skiområde hedder Flims/Laax skiområde og har over 200 km piste, med alt fra begynderterræn til ekspert terræn. Flims skiområde er optimalt til de øvede skiløbere, som vil prøve kræfter med lidt offpiste og især for dem som vil prøve sig af i snowparken. Laax snowpark er blandt Europas bedste snowparks.

Her kan du læse mere om skiferie i Laax.

skiområde øvet europa

Foto: Søren Storgaard Sørensen

8. Val Gardena, Italien

Val Gardena skiområde som ligger i de italienske dolomitter er et fortrinligt skiområde, er en del af det enorme Dolomiti Superski område, som inkl. 1200 km piste. Det omfattende Val Gardena skiområde har nok med muligheder på pisterne til at udfordre den øvede skiløber. Er man frisk på offpiste udfordringer er der i Val Gardena skiområde også nok at prøve af.

9. Ischgl, Østrig

Ischgl skiområde er et af Østrigs mest profilerede skiområder. Her er gode pister, vilde fester, udfordrende offpiste og en stor snowpark. Alle kan finde udfordringer i Ischgl store skiområde. Samtidigt kan man få hyggens skyld tage en tur over det toldfrie område og ende i Samnaun. Den øvede skiløber kan i Ischgl skiområde udfordre sig selv, så meget man lyster.

Her kan du læse mere om skiferie i Ischgl

10. Baqueira-Beret, Spanien

Ikke mange tager på skiferie til Spanien, men med et skiområde som Baquira-Beret bør man overveje det. Alle lifter i Baquira-Beret har pister til den øvede skiløber. Der er masser af terræn til begynderen og eksperten kan finde udfordringer i den omfangsrige offpiste. Baqueira-Beret skiområder og andre skiområder i Spanien har masser at byde på. Måske bør vi danskere åbne øjnene for Spaniens skimuligheder.

Håber i er blevet inspireret til næste års skiferie med denne top 10 skiområder Europa for øvede skiløbere.