Top 10 – Verdens mest snerige skiområder

En så komplet liste over verdens mest snerige skiområder, som kan opstøves på nettet. Jeg tror det er godt at The Travel Channel, som står bag listen, ikke har valgt at inkludere flere japanske skiområder. Så er det ikke sikkert der havde været plads til ret mange andre end Mt. Baker og Alyeska. Nonetheless så er det en interessant og sjov liste, som kan hjælpe dig til at finde din næste destination.

  1. Niseko, Japan
  2. Mt. Baker, Washington, USA
  3. Alyeska, Alaska, USA
  4. Alta, Utah, USA
  5. Revelstoke, British Columbia, Canada
  6. Kirkwood, Californien, USA
  7. Whitewater, British Columbia, Canada
  8. Whistler Blackcomb, British Columbia, Canada
  9. Wolf Creek, Colorado, USA
  10. Sugar Bowl, California, USA

Den dybeste sne findes i Japan

Naturligvis findes den dybeste sne i Japan. Pudderparadiset over dem alle, er det nærmeste du kan komme på en garanti for at køre dyb dyb dyb pudderpå en kortere skiferie. Der falder gennemsnitligt næsten 18 m sne om året i Niseko. Størstedelen falder i en kort periode mellem slutningen af december og midt februar, så hvis du planlægger en tur til Japan næste vinter, sørg for at skiferien ligger i den periode.

verdens mest snerige skiområder
Forfatteren dybt begravet i japansk sne. Ikke Niseko, men alligevel.

Pak tasken og rejs til Nordamerika

Alle de følgende skiområder på listen over verdens mest snerige områder, findes i Nordamerika. Især bliver Mt. Baker, Washington og Alyeska hvert år bombarderet med sne. I gennemsnit falder der omkring 16,5 m sne i begge skiområder. Det går naturligvis op og ned. I Mt. Baker faldt der i rekordsæsonen 1998-1999 hele 29 meter sne på blot en vinter. Alyeska ligger i det sagnomspundne Alaska, hvor der er flere “weatherdays” end der er skidage, men hvad gør det når der falder så meget sne. I skiområdet kan du helt sikkert også køre pudder selvom det sner.

Kryds grænsen til Canada

På de følgende pladser kommer der flere canadiske skiområder blandet med nogle flere amerikanske. Hos os klinger især navnene Revelstoke og Whistler. Med deres repræsentation på listen, skal der ikke herske megen tvivl om, hvorvidt vi snarest boarder et fly og krydser Atlanten med retning mod Canada.

Har du nogle erfaringer med nogle af skiområderne? Og synes du der mangler nogen på listen? Giv endelig din mening til kende i kommentarfeltet under artiklen!