Der findes mange flere videoer om La Grave derude, men jeg har valgt mine personlige favoritter, som jeg håber at du også vil nyde. De er placeret i en uspecificeret rækkefølge, men du kan nok godt forvente at dem som kommer først, nok har været de første som jeg er kommet i tanke om.

la-grave-la-meije

La Grave – hvad er det?

Til de af jer, som ikke kender La Grave, så er det et mindre skisportssted i Haute-Alpes regionen i de sydlige franske alper. Skiområdet ligger tæt på mere kendte skiområder som Les 2 Alpes, alpe d’huez og Serre Chevalier. Området er domineret af den markante og store bjergtop La Meije (3982 m) og mest af alt kendt for ikke at have nogen markerede pister eller lavinekontrol. Der er en lift, som tager dig fra bunden og helt op til toppen. Derfra er du på egen hånd og kan gøre, hvad du vil. Det er total frihed i bjergene. Hvis altså liften er åben.

På besøg i byen

Jeg var besøg en dag i La Grave sidste år, hvor borgmesteren havde besluttet at liften skulle holde lukket. Så der var ikke noget skiløb til os. Til gengæld fik vi en forsmag på, hvad de lokale laver i stedet for. På den lokale bar blev der drukket rigeligt med rødvin af vejrbidte mænd i slidte dunjakker klokken 9 om morgenen. De som ikke befandt sig på baren, var ude ved frosne vandfald for at isklatre. Selv med en lukket lift, var stemningen i byen elektrisk  og ekstremt fængende.

Top 5 ski videoer fra La Grave

A Skiers Journey

Jordan Manley og Chad Sayers har lavet nogle af de bedste kortfilm om skiløb på eksotiske dimensioner nogensinde. Deres Skiers Journey serier er ekstremt interessante og formår at skabe en kombination af naturbilleder, kultur og skiløb. Jordan har en speciel måde at filme på, og Chad Sayers står virkeligt godt på ski. Alle Skiers Journey episoderne er et kig værd, men La Grave episoden er virkeligt god.

La Grave: A Skier’s Journey Ep2 from Jordan Manley Photography on Vimeo.

Turns & Curves

Den italienske freerider og bjergguide Giulia Monega tager på besøg hos Joe Vallone og får et brag af et første besøg i La Grave. Videoen fungerer både som en semi-biografi omkring den badass dame og La Grave som destination.

Legends of La Grave

I “Almost Ablaze” er det mest fængende segment uden tvivl La Grave segmentet, hvor atleterne Johnny Collinson, Todd Ligare og Ian McIntosh får munden fuld i La Grave. Skiløbet er episk samtidigt med at historiefortællingen og omgivelserne binder de hele sammen. Jeg kan ikke dele segmentet med dig, men du kan se et “Behind the Scenes” klip.

Legends of La Grave: Past & Present – Behind the Line Season 7 Episode 8 from Teton Gravity Research on Vimeo.

Steep Skiing and Untracked Powder

EpicTV er taget på jagt efter “hidden gems” og er kommet til La Grave. Med sig har de taget nogle af de bedste skiløbere og snowboardere fra La Grave. Nyd den lidt oldschool filmede webisode og få lyst til at besøge mekkaet.

Salomon Freeski besøger skibums i La Grave

I et af de ældre Salomon Freeski TV afsnit tager Salomon drengene til La Grave for at besøge skibumsen Olivier De Souza, som fortæller om, hvorfor han bor i en gammel bil på parkeringspladsen i La Grave. Med masser af flotte skud og en interessant historie.