Gearet er listet i en top 5, men det er en uprioriteret liste. På hver sin måde, har hvert enkelt stykke gear, hjulpet mig til en bedre oplevelse igennem sæsonen.

1. Sweet Protection Mothergoose Jacket

Stor og varm dunjakke, som kan pakkes sammen til næsten ingenting, så den altid finder plads i rygsækken. Dunjakken har jeg brugt som varme på de kolde morgener i Lyngen, på toppen af et bjerg eller som mellemlag på de koldeste dage. Mothergoose jakken er ekstremt varm, og giver virkeligt god beskyttelse, uanset om du bruger den som mellemlag eller som yderste lag, når du bare lige hurtigt har brug for varmen. Jeg har haft den med, næsten, hver eneste dag.

Sweet-protection-mothergoose

2. Oakley M-Frame

En solbrille, som jeg egentligt mest troede jeg ville bruge som en joke, men det har vist sig at blive min absolut favorit solbrille til at hike og køre med. Oakley M-Frame er skabt til sportsmænd, hvilket gør at brillen sidder tæt på ansigtet, men aldrig dugger og beskytter effektivt øjnene mod stød/slag og genskin fra sneen.

3. Armada Declivity

Den første ski fra det originale freeski brand, med flad tail. Declivity er udviklet i samarbejde med den nu afdøde JP Auclair, og skabt til den udvikling hans skiløb har taget de seneste år i Chamonix. Det er en stiv ski, med en lang svingradius, som holder dig stabil ved høj fart og kanten bider hårdt fast uanset, hvor stejlt og hårdt terrænet er. Den absolut bedste all mountain ski jeg har kørt med. Jeg har hovedsageligt brugt Armada Declivity som touring ski. Et realistisk bud er nok at jeg har kørt på Declivity 60% af sæsonen.

Armada Declivity

4. Oilskin Field Hat

Faktisk en safarihat, som jeg købte til sommeren, men den har efterfølgende vist sig at være guld værd under de varme forårshikes, når ansigtet virkeligt har brug for beskyttelse fra den stærke sol og genskinnet fra sneen. Olieskindshatten har reddet mit ansigt fra mange solbrændte stunder. Især også fordi jeg ikke er kæmpe fan af solcreme.

Oakley-M-Frame

5. Mons Royale Merino Raglan LS

Jeg har ikke tidligere haft skiundertøj i merinould, men efter at have prøvet det, så tror jeg aldrig at jeg går tilbage til syntestiske materialer. Det er simpelthen så nemt at kunne bruge det samme skiundertøj i mange dage i streg, uden at være nervøs for at det kommer til at stinke ustyrligt meget. Derudover så kan man også sagtens vise Mons Royale Merino Raglan LS frem til Aprés ski – og det er bestemt også vigtigt!