Arrangør, Jeppe Hansen, jubler over nyheden:

“Det betyder alt det her! Uden Helly Hansen er jeg ikke sikker på, vi havde valgt at fortsætte med at arrangere det her kæmpestore arrangement. Så både for os som arrangører og ikke mindst de mange deltagere og tilskuere er det en perfekt aftale, der sikrer påskefreden frem til og med 2015”.

Freeride DM tilskuer

Foto: Anna Lenskjold

Et frugtbart samarbejde

Siden danmarksmesterskaberne i Freeride blev afholdt for første gang i 2008 i Les 2 Alpes. Med den nye aftale har de købt rettighederne til at navngive arrangementet. Derfor kommer Freeride DM fortsat til at hedde Helly Hansen Freeride DM. På nuværende tidspunkt er det planlagt at franske Tignes igen i 2013 får besøg af masser danske skiløbere.

Til begestring for den anden Hansen bror, Tobias, deltog der 92 glade freeridere i 2012.

“Vi har et erklæret mål om at gøre det her til Danmarks største skikonkurrence. Som delmål betyder det, at vi skal nå op over 100 deltagere. Og det er vi meget meget tæt på at opnå. Med den nye aftale med Helly Hansen er jeg næsten sikker på, vi når det tal allerede i påsken 2013, og så må vi jo sætte os nogle nye højder bagefter”, griner Tobias Hansen.

Helly Hansen Freeride DM 2012

Foto: Alexander Vissing

Som sædvanligt vil Freeride DM have fokus på bredden frem for eliten. Det betyder at alle skiløbere er velkomne. Det er dog forventet, og det kræves, at man har erfaring med offpiste, samt at man har lavineudstyret i orden, dvs. lavinebipper, skovl, sonde og hjelm under selve konkurrencen.

Øget interesse for freeride

Udover at Helly Hansen har sikret sig en plads i den danske freerideverden, har Danski også valgt at være med igen i 2013. Det er der helt sikkert en masse madglade tilskuere, som er glade for. Danski har efterhånden oparbejdet et ry, som de bedste burgerkokke i Alperne. I målområdet får de iøvrigt selskab af Red Bull, som leverer energidrikke og deres legendariske målport. Sponsorjagten er langt fra afsluttet, så arrangørerne lover at både tilskuere og deltagere, igen i 2013 kan nyde godt af præmier og gratis produkter.

Freeride DM Peter Isaksson

Foto: Mikkel DJ

Fakta om Freeride DM

Helly Hansen Freeride DM afholdes for 6. gang i 2013 og for 3. gang i Tignes, Frankrig. Eventen afholdes altid i påsken, og fungerer som en slags sæsonafslutning for danske skiløbere.

92 deltagere var med i 2012 – det var ny rekord. Resultater findes på www.freeridedm.dk.

I folkemunde kaldes HH Freeride DM for Danmarks Hyggeligste Skievent.