I den nedenstående video, kan du se Matt Sterbenz fra 4FRNT Skis, se hvordan han vedligeholder sine ski og bindinger op til sommerperioden. Hvis du vedligeholder dine ski på den rette måde, kan du give dine ski en længere levetid. Også sikkerhedsmæssigt kan det være en fordel at ski og bindinger er klar til sommeren. Se med i videoen.

Vedligehold dine ski til sommer

Her er videoen fra 4FRNT’s Tech Talk omkring sommerklargøring af ski.

Vil du have en mere udførlig guide til vedligeholdelse af dine ski? Så kan du læse vores helt egen guide.

Er de allerede gået i stykker? Så kan du lære at reparere dine ski her.

Pas dine bindinger

Til den lange sommerperiode, bør du skrue ned for DIN-værdien på dine bindinger. Vil du vide mere om DIN-værdier, kan du her læse vores introduktion til DIN-værdi.

Når du skruer ned for din DIN-værdi sikrer du at fjederen, som sidder indeni bindingen og strammer omkring skistøvlen, ikke bliver slap. Mister fjederen sin styrke henover sommeren, kan du ikke længere være sikker på hvor hårdt dine bindinger er spændt. Hvis det sker, så underminerer du DIN skalaen og du kan ikke længere stole på eller vide, hvor hårdt du har spændt dine bindinger. I sidste ende kan det øge din risiko for skader. Det tager heldigvis kun et par minutter at ordne.

sommer ski vedligeholde

Screendump af voksning i ovenstående video

Hold dine ski skarpe

For at kunne vedligeholde dine ski til sommeren, kræver det at du har noget ekstraudstyr. (Du bliver introduceret til hvilket i videoen). Det er heldigvis kun en engangsudgift og derefter er det ikke noget problem at vedligeholde dine ski. Med udstyret i orden, kan du også nemt vedligeholde dine ski henover vinteren. Så kan du spare masser af penge på skiservice.

Fremgangsmåde

For at gøre skiene klar til sommeren, skal du slibe kanten, så den er skarp og uden skader. Derefter skal du rengøre basen og få skiene vokset. Du skal være opmærksom på, ikke at slibe voksen af skiene. Lad den endeligt sidde på og beskytte basen henover sommeren.

Vil du se, hvordan det mere præcist kan gøres, synes jeg du skal se videoen. Det er meget lærerig og vil give dine ski en længere levetid. God fornøjelse med vedligeholdelsen af dine ski.