University of Calgary og deres underafdeling Asarc, Applied Snow and Research Center, har lagt den ekstremt informative video ud på nettet, hvor du i løbet af 20 minutter kan lære ekstremt meget om de forskellige snelag og hvordan du gennem forskellige tests, kan være bedre forberedt og tage det rigtige valg når du står ude i offpisten og den nyfaldne pudder.

Pudder er det sjoveste i verden, men det vigtigste er at komme sikkert ned og hjem, så du er frisk og klar til at køre igen næste dag. Det bedste du kan gøre for at komme sikkert hjem hver dag, er at forberede dig så godt som muligt og vide så meget som muligt, om vejr, sne, terræn, farer og lokale forhold. Denne video kan være et godt skridt på vejen til at lære endnu mere om sne.

De mest almindelige tests af snelag

[video_lightbox_vimeo5 video_id=79904128 width=1000 height=750 anchor=https://freeskiing.dk/wp-content/uploads/2014/12/Test-af-snelag.jpg]

Lær mere om laviner

Inde på ASARC’s vimeo profil finder du et hav af nørdede og interessante videoer om lavinefare og gode råd til bedre at kunne vurdere faren. Det er nok den mest nyttige vimeoprofil jeg har set i år. Tjek den ud og lær meget mere om sne og lavinefare.

lavinefare