VPD rygskjold, en helt ny måde at sikre ryggen

Normalt er materialet blødt og smidigt, hvilket sikrer høj bevægelsesfrihed og smidighed. Ved et slag på rygskjoldet, bliver VPD materialet hårdt og absorberer den energi i slaget. VPD rygskjoldet fungerer efter et progressivt princip, hvilket betyder at desto hårdere et slag, desto mere energi absorberer rygskjoldet. Dermed bliver slaget fordelt over hele rygskjoldet og yder den højeste beskyttelse, uanset voldsomheden af styrtet på ski.

Rygskjoldet er derfor godkendt til ikke kun skiløb, men er også motorcykel klasse 2 godkendt. Et VPD rygskjold er optimalt til dem som ønsker den bedste beskyttelse uden at blive hindret af et stort klodset rygskjold.

POC VPD Rygskjold

Sammenligning af rygskjold

VPD rygskjold gør op med det gamle og til tider klodsede design af rygskjold. Det gamle rygskjoldsdesign kan i forbindelse med skiløb, som i folkemunde kaldes, bænkebider opbygningen, fungerer, beskytter ryggen og kan tildels holdes godt ventileret. Et VPD rygskjold er dog på alle måder, en bedre investering. VPD rygskjoldet beskytter bedre, har en større funktionalitet og er bedre ventileret. Det eneste minus er at den bedre performance på ski eller snowboard koster flere penge. Et VPD rygskjold er betragteligt dyrere end almindeligt designede rygskjold.

Man skal derfor beslutte med sig selv, om et bedre rygskjold er pengene værd. Har man brug for god performance eller er man bare glad for højkvalitets skiudstyr, bør man kraftigt overveje at skifte sit gamle rygskjold ud med et VPD rygskjold.