Winter X Games starter med Superpipe kvalifikation. Den store favorit til dette års titel er ikke overraskende sidste års vinder, Dew Tour vinder og Winter X Games 15 vinder. Han er i øjeblikket verdens bedste pipe freestyler og vil helt sikkert gerne vise det hjemme i Frankrig. Han bliver dog presset af stærke folk, som David Wise, Xavier Bertoni, Justin Dorey, Simon Dumont m.fl. Det bliver helt sikkert spændende at følge om skierne vil presse grænserne for Superpipe skiløb.

Herefter gælder det slopestyle konkurrencen, hvor konkurrencen er mindst lige så skarp, hvis ikke skarpere. Sidste års vinder Tom Wallisch er tilbage for at genvinde titlen som Winter X Games Europa vinder. Der er dog flere stærke folk, som også vil sætte sig på tronen; Dew Tour vinder, Bobby Brown, Verdensmester og X Games 15 vinder Alex Schlopy samt EFO vinder Elias Ambühl. Det bliver yderst interessant at følge konkurrencen og især setuppet. Dette setup får de danske freestylere også mulighed for at stifte bekendtskab med til DM i Freestyle. Ugen efter Winter X Games Europa afholdes DM i Freestyle i samme park og med samme setup. Det bliver virkeligt spændende at se, samtidigt giver det de danske freestylere en god mulighed for at sammenligne deres niveau med verdenseliten. Feltet er utroligt stærkt og det gælder for, hver enkelt skier at de skal ramme dagen for at vinde Winter X Games Europa.

Følg med i Winter X Games Europa her på Freeskiing.dk, hvor vi vil opdatere løbende omkring resultater fra Winter X Games Europa.