Ord af Søren Ellegaard

WOODBOYS-familien har sagt et japansk farvel til Esben Bro. Tomrummet efter Esben er forsøgt udfyldt af undertegnede, som indenfor et døgns tid efter Esbens exit, indlogerede sig i Hakuba Powder Lodge.

IMG_0415

En langsommelig rejse fra det jyske, frem i tiden til Japan, er under hele rejsen blevet udholdt med den forventede dybe japanske sne for øje. Underholdningssystemet i flyet havde en særdeles nervøs opstart, men efter lidt kælen for systemet blev en bekymrende lang flyvetur betydeligt minimeret.
På japansk grund for allerførste gang møder jeg den første, men absolut ikke sidste, imødekommende japaner på rejsen. Jeg har nu været i Japan i små to uger og har ærligt talt til gode at møde en japaner som har gjort et dårligt indtryk. Japanerne er utroligt ydmyge, gæstfrie og behagelige at møde.

Hakuba Powder Lodge hvor vi bor, er fyldt med dygtige skiløbere fra hele verden. Hytten huser gæster fra Tyskland, Schweiz, USA, Canada, Japan og nordiske kammerater fra Finland og Sverige. Hytten er meget anderledes fra andre steder jeg har boet i forbindelse med skiløb, da skiløbet prioriteres højere end festen og de sene aftener.

Sjældent har jeg oplevet så meget lækkert og teknisk grej i en enkelt ski-kælder! Denne dedikation til skiløbet og det dertilhørende grej afspejler sig også i de samtaler der finder sted ved middagsbordet. Her snakkes sjældent om sprøde damer og vilde byture men derimod om dagens oplevelser og erfaringer gjort i det store japanske backcountry.
Skiløbet i Happo-One (nærmeste resort i forhold til lodgen) har indtil videre været en fornøjelse og indeholder masser af udfordrende terræn.
Liftkø opleves en ganske sjælden gang i weekenden når folket fra Tokyo og ophavslandet kommer forbi, men dingler du ikke af sted i liften indenfor et par minutter, skyldes dette nok en defekt lift. Bjerget er forholdsvis tyndt befolket, og side- og back-country deles hovedsageligt med turister.

Som sidst-ankomne WOODBOYS-familiemedlem til Japan, er det mig en stor glæde at præsentere det sidste skud på stammen af hygge-film fra Hakuba, Kapitel III – Træ-dage!

Gik du glip af tidligere kapitler, kan du se dem her:

Kapitel I

Kapitel II